2008-12-19 13:12:42• hírek • Szatmár.ro

Díjazták a Sportlíceum legjobbjait

Nagyszabású ünnepség keretében díjazta csütörtök délután az idén 50 éves fennállását ünneplő Szatmárnémeti Sportlíceum az idei esztendőben a legjobb eredményt elért sportolóit, de a gálát a díjazások mellett sportbemutatók és művészeti előadások is színezték.

A sportolók mellett emlékplaketteket kaptak azok a személyek, akik segítették és támogatták a Sportlíceum tevékenységét: Ilyés Gyula, Vlaicu Popescu, Kónya László, Kereskényi Gábor, Peter Dumitru, Fógel László, Orendi István, Ionel Păcurariu.

Nem feledkeztek meg azokról sem, akik az elmúlt évtizedek alatt a sportoló eredményei mögött álltak vagy állnak, így a felsoroltak mellett díjazták a tanintézmény egykori és jelenlegi tanárait is, a következőket: Ionel Păcurariu, Ionel Iluţiu, Filip Zoltán, Kindris Miklós, Kercsó Mária, Gheorghe Ardelean, Varga László, Szegedi Ilona, Filip Ilona, Czumbil Ferenc, Alexandru Contraş, Geghely Beta, Gheorghe Valer Cionca, Mihai Sabău Svegler, Dacian Nastai, Iulian Sin, Monica Sin, Marius Tarţa, Ioan Gherghel, Balázs Katalain, Carmencita Sălăjean, Frisch Dóra, Cornel Erdei, Gabriela Ille, Marius Glodeanu, Adriana Pricop, Radu Armaziu, Ovidiu Oros, Nicolae Istrate, Kibédi Albert, Cătălin Ardelean, Tamara Bogdan, Zsák Marcela, Szabó Rudolf, Aurica Roatiş, Adrian Pricop. Végezetül kitüntették a Sportlíceum két „veteránját", Ovidiu Grozát és Fülöp Györgyöt, előbbi 1976, utóbbi 1971 óta oktatja a tehetséges sportolókat.

A Sportlíceum legjobb sportolói (zárójelben a sportág, az eredmények, az edző): 1. Radu Doroş (sakk, 2. hely a 14 évesek országos bajnokságán, 6. hely csapatban az U14-es rapidsakk Európa-bajnokságon, 10. hely egyéniben az U14-es rapidsakk Eb-n, 12. hely az Eb-n a sakkfeladvány megoldásban, tagja a korosztályos válogatottnak, Cătălin Ardelean).

2. Angelica Podină (röplabda, 3. hely a strandröplabda ob-n, 4. hely csapatban a kadett ob-n, tagja a kadett válogatottnak, Ovidiu Groza).

3. Florin Chira (atlétika, 2. hely a junior I-es ob-n 3000 méteres akadályfutásban, 3. hely az iskolás ob-n terepfutásban, 4. hely az ifjúsági ob-n, Horia Macarie).

A további díjazottak: Lorena Batfalschi (atléta), Raul Băbţan (atléta), Cosmin Fărcaş (atléta), Iulia Grigor (kosárlabdázó), Darius Pop (atléta), Raul Pop (kézilabdázó), Raul Pop (kosárlabdázó), Răzvan Şunea (atléta).

A Sportlícum legjobb eredményeket elérő diákjai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: