2016-11-28 10:44:20• hírek • Szatmár.ro

Díjazták a Rally Sprint bajnokság nyerteseit

Ünnepi rendezvényen adták át a kupákat a szezon legjobbjainak.

Szombaton tartották meg az idei Rally Sprint bajnokság zárófutamát, majd ünnepi rendezvényen adták át a kupákat a kategóriák bajnokainak. A bevezetőben Seletye Dávid, a helyi ACR vezetője, a bajnokság társszervezője elmondta: tizenegyedik alkalommal tartottak Rally Sprint bajnokságot, amely ez alkalommal is ötfordulós volt. Két fordulót rendeztek az ACR gyakorlópályáján, és egy-egy futam volt Szatmárnémeti, Nagybánya és Nagykároly városközpontjában. A bajnoki cím sok esetben az utolsó futamon dőlt el, akkor is másodpercek döntöttek a győztes kilétéről. De volt olyan eset is, amikor a versenyző nem tudott részt venni az összes versenyen, emiatt maradt le a bajnoki címről. A zárófutamon 64-en álltak rajthoz, közülük az Open kategóriában 49-en méretkeztek meg.

Sajnálatos módon a díjkiosztáson nem tudott minden kupát érdemlő jelen lenni. Sokan versenyeznek egy másik sorozatban is, amely ugyanazon a dátumon, de Bukarestben tartotta díjkiosztóját. Aki pedig azon nem vesz részt, a következő sorozatot ponthátránnyal kezdi.

A legkisebbek, Junior 1-esek kategóriáját a szatmári Pintye Balázs nyerte, őt követi a sárközújlaki Iocsak Natalia Ramona és a kolozsvári Hanea Mihnea. A Junior 2-es kategória legjobbja a sárközújlaki Iocsak Leontin volt, a második helyre szorult, néhány ponttal lemaradva a szatmári Petras Ervin. A nők bajnokságában a sárközújlaki Iocsak Natalia Ramona győzedelmeskedett, a szatmári Kiss Pamela második, a kolozsvári Hanea Natalie pedig harmadik lett.

A kezdő versenyzők CL1-es kategóriájában Iocsak Ioan győzött Sárközújlakról, a második a Kolozs megyei Trifu Raul lett, a bronzérmes pedig a sárközújlaki Tóth Béla. A CL2-es kategóriában is szatmári bajnokot avattak: Caraba Cosmin lett az első, őt követi a pontversenyben a nagybányai Nagy Attila és a nagyváradi Moldovan Liviu. A CL3-as kategóriában a szatmári Gulya Zsolt lett az első, az ezüstérmet a nagykárolyi Gindele Imre, a bronzérmet pedig a csanálosi Czier Thomas érdemelte ki.

A haladó versenyzők CL1-es kategóriájában a nagyváradi Uram Andrei győzött, a második a nagybányai Veress Tamás István lett, a harmadik pedig a szatmári Kis Kasza Szilárd. A CL2-es kategóriában a szatmári Stecka Florin lett a bajnok, őt a szintén szatmári Kovács Levente és a nagybányai Veress Tamás István követi. A CL3-as kategóriában a zilahi Szabó Róbert örülhet a bajnoki címnek, aki két nagybányai pilótát, Pasca Ovidiut és Foldes Cristiant utasította maga mögé.

Az Open kategóriát a Subaru Imprezával versenyző zilahi Szabó Róbert nyerte. A második helyen a nagyváradi Uram Andrei, a harmadik helyen pedig a szatmári Stecka Florin végzett.

A díjátadó ünnepség keretében díszoklevelet kaptak a verseny megszervezésében segítő közintézmények, sőt, a sajtóorgánumok is egy-egy érmet kaptak munkájuk elismerése képpen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: