2015-06-05 14:11:01• hírek • Szatmár.ro

Díjazta a Környezetvédelmi Ügynökség az ügyes ovisokat

A Krasznebélteki Óvoda nyerte a használt, lemerült elemek gyűjtéséről szóló versenyt.

Június 5-én, a környezetvédelmi világnapon reggel 9 órai kezdettel a Zöld Ház ökológiai központban tartotta a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a „Játszunk és újrahasznosítunk" című, óvodásoknak szánt vetélkedő díjkiosztását.

A versenyben résztvevő gyerekeknek nem volt más dolguk, mint minél több elhasznált elemet összegyűjteni. Az óvodák végső sorrendjének a kialakításakor az igazságosság jegyében az összegyűjtött elemek súlya és az óvodába járó gyerekek számának arányát vették figyelembe.

A Zöld Házban megtartott díjátadón az óvónők vettek részt, ők vették át a részvételi oklevelet és a díjakat is. Az első helyezett a Krasznabélteki Óvoda lett, ahol 50 kilogramm elemet gyűjtöttek a gyerekek és 1,31-es lett a sorrendet meghatározó arány. A vetélkedő során összesen 861 kilogrammnyi elhasznált elemet gyűjtöttek össze a gyerekek.

Különdíjat - egy nagy plüssmacit - kapott a Szatmárnémeti Lions Klubtól a 4 éves Molnar Sara a Voinicelul óvodából. Ő egymagában 3500 darab használt elemet gyűjtött össze a vetélkedő ideje alatt a szülők, rokonok és ismerősök mozgósításával.

A környezetvédelmi vetélkedőt tehát a Krasznabélteki óvoda nyerte, a második helyen a 6-os Számú Óvoda, a harmadik helyen pedig a Voinicelul Óvoda végzett. Dícséretben részesült a szamárudvari Lótuszvirág és a szatmárnémeti Guliver óvoda is.

A díjakat - amik a legtöbb esetben utazási utalványok voltak - Békessi Erzsébet igazgatónő nyújtotta át és ő gratulált elsőként az első helyezettnek is. A Krasznebélteki Óvoda nyereménye egy napkollektor volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: