2019-06-05 10:25:25• hírek • Közlemény

Díjat kapott tegnap az Országházban a Szatmárnémetiben élő családanya

Kedden délután az Országházban átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait. Idén hat ország 305 pályázójától 409 pályamunka érkezett a kiíró debreceni Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületéhez. 

Ezekből választotta ki a szakmai zsűri az elismerésben részesülő 40 művet. Fűrész Tünde, a KINCS elnöke a köszöntőjében olyan kincseknek nevezte a pályázók életmeséit, amelyek erősítik az összetartozást, valamint a nemzeti és családi értékek megerősödését. A Köldökzsinór Programról elmondta, hogy a kezdeményezés által biztosított támogatásokkal a magyar családpolitika átlépte a trianoni határokat. A program bevezetése óta a külhoni szülők közel 14 ezer újszülött után vehettek fel támogatásokat.

 

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a KCSSZ legfontosabb küldetésének nevezte a hagyományos családi értékek átmentését az utókor számára. A pályázatot tizenegy évvel ezelőtt hirdette meg először a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete. A kezdeményezéssel a civil szervezet a családi élet szépségeire, értékeire kívánja felhívni a közvélemény figyelmét. 

 

Idén a 6-10 évesek korcsoportjában Zsidó Leila (Nagymegyer, Felvidék), a 10-14 évesek közül a siklósi Tengler Johanna és a noszvalyi Szabó Mirtill megosztva lett első. A 15-33 évesek korcsoportjának győztese Koczka Szintia Anna (Mihálygerge), a 33 évesnél idősebbek kategóriájában szintén megosztva Benedek M. Elek (Kápolnásfalu, Erdély) és Sáfrány-Tóth Kata (Miskolc) kapta az első díjat. 

 

A Szatmárnémetiben élő Nagy Csilla a pályázatra beküldött elbeszélésével harmadik helyezést ért el ebben a korcsoportban. Az elismerést lánya, Nagy Brigitta vette át Márton Zsuzsannától, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnökétől. 

 

Első alkalommal osztottak a pályázaton eredményesen résztvevő testvérpároknak elismerést. A zsűri Testvér Díját kapták:

  • Czecze Bianka és Hunor (Debrecen),
  • Lippai Zita és Kinga (Debrecen),
  • Szmolka Dorka és Luca (Egyházasharaszti).

 

Az iskolák közül minden évben azok az intézmények részesülnek elismerésben, amelyek a legaktívabban, a legtöbb diákkal vesznek részt a kezdeményezésben. Az idei díjazottak:

  1. Debreceni Vörösmarty Általános Iskola
  2. Kanizsai Dorottya Általános Iskola, Siklós
  3. Stevan Sremac Általános Iskola és a Thurzó Lajos kihelyezett munkaegység, Zenta
  4. Szacsvay Imre Általános Iskola, Nagyvárad             ,
  5. Dénes György Alapiskola, Pelsőc
  6. Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola
  7. Alapiskola és Óvoda, Pozsony
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: