2014-12-02 10:27:20• hírek • Szatmár.ro

Díjat kapott Schefler Gergő, a Hám János tanulója

November végén, a hagyományoknak megfelelően Révkomáromban tartották meg a XXII. Nagy Károly Matematikai Diáktalálkozót.

Nagy Károly (1797 - 1868) Rév-Komáromban született, a reformkor kiemelkedő polihisztora, jelentős matematikai, csillagászati, közgazdasági, művelődéstörténeti, publicisztikai tevékenységével. A Kárpát-medence magyar fiataljai számára rendezett matematikai diáktalálkozó őrzi a nevét és szellemiségét.

Ez tanulók és tanárok találkozója, ahol matematikai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, akik Felvidék, Magyarország, Délvidék és Erdély régióiból érkeztek. Jókai városában a matematikai tehetséggondozás mellett kultúrműsor, városnézés, várlátogatás is szerepelt a háromnapos rendezvényen.

Erdély képviseletében Szatmárnémetiből, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból Kóczinger Éva tanárnő és diákja Schefler Gergő (XI. osztályos tanuló), valamint Kovács Béla matematikatanár vett részt, aki előadást-foglalkozást is tartott tanulók és tanárok részére Egyenletek megoldása egyenlőtlenségek alkalmazásával címmel.

A rendezvény mottója Oláh György komáromi matematikatanár, egykori (az első 20) rendezvény főszervezője gondolata alapján: „Küldetést teljesítünk, amikor matematikát tanulunk és tanítunk - magyarul."

A megnyitó ünnepségen adták át az Oláh György Magyar Matematikai Tehetség Díjat Schefler Gergő tanulónak, a 2013/14-es iskolai tanévben a különböző Kárpát-medencei és nemzetközi matematika versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért.

Díjat kapott Schefler Gergő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: