2011-06-23 22:46:59• hírek • Balog Anita

Díjat alapított a Szatmár Megyei RMDSZ

A Szatmár Megyei RMDSZ megyei küldöttgyűlését tartotta csütörtök délután, amelyen Csehi Árpád elnök beszámolója mellett sor került az alapszabályzat módosítására és az SZKT küldöttek kiválasztására is. Az MKT tagjai megszavazták a Fodor István díj megalapítását is, a tragikus hirtelenséggel elhunyt újságíró elmékére.

Csehi Árpád a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke beszámolójában felhívta a figyelmet az Erdélyi Konzultáció fontosságára, amely keretein belül a megye minden településén űrlapokat töltettek ki a lakosokkal, akik az RMDSz munkájáról, a parlamenti képviselők vagy a helyi RMDSZ-es alpolgármester vagy polgármester munkájáról is véleményt mondhattak. Csehi szerint  figyelni kell továbbá a közelgő népszámlálásra is, hiszen akár a számlálóbiztosok "véletlen tévedéseiből" adódóan is csökkenhet a magyarság számaránya, ez pedig súlyos következményekkel is járhat. Szintén a népszámlálással kapcsolatban hívta fel néhány aspektusra a figyelmet Székely István, az országos RMDSZ egyik titkára, a küldöttgyűlés meghívottja is.

A gyűlés keretein belül sor került azon személyek kiválasztására is, akik az SzKT-ban, a Szövetségi Képviselők Tanácsában Szatmár megyét fogják képviselni. A szavazás során a küldöttek választása Kovács Jenőre, Gáti Istvánra, Kereskényi Gáborra, Magyar Lórándra, Véron Andrásra és Ilyés Gyulára esett.

A küldöttgyűlésen elfogadták azt a határozatot is, minek alapján az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete megalapítja a Fodor István Emlékdíjat, a tragikus hirtelenséggel, fiatalon elhunyt kitűnő újságíró és publicista emlékére. A díjat minden évben a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat keretében adják majd át egy, a szatmári magyar médiában tevékenykedő jeles újságírónak. A díjazott kiválasztását egy MKT által jóváhagyott szakbizottság végezné. A díjazott minden évben olyan médiaszakember kell legyen, aki a szakmaiság, a tisztánlátás, az objektív tájékoztatás mentén a Szatmár megyei magyarság igényeire odafigyelve végzi munkáját a megyei sajtóban. Munkája hasznos közösségerősítő szerepet is betölt, szellemiségében pedig követi Fodor István elkötelezettségét a megyei magyarság és a sajtó tisztelete iránt.


Közel 250 küldött vett részt az MKT-n


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: