2008-09-17 17:16:31• hírek • Parajdi Andrea

Digitalizált tankönyveket terveznek

Az idei tanév több szempontból is eltér majd a korábbi évektől. Többek között a digitalizálás folyamata is idén indul be.

Manapság szinte elképzelhetetlen számítógép nélkül az életünk. Napjainkban már nem papírfecnikre jegyzetelünk ha adatokat akarunk rögzíteni, s nem a könyvtárban keresgélünk ha információkra van szükségünk, egyszerűen a mindennapi életünk részévé vált a komputer és az internet használat. Az iskolai oktatásban is egyre inkább be kívánják vezetni a digitalizálást.

 

Nem csupán azért van szükség a számítógépes rendszerek kibővítésére, hogy a diákok informatikai téren már általános iskolában versenyképes kompetenciákat szerezhessenek, hanem, hogy a tanítási módok hatékonyabbak, valamint a tananyagok is átláthatóbbak legyenek. Kónya László, főtanfelügyelő-helyettestől megtudtuk a kormányhatározat alapján minden középiskola egy 25+1komputerből álló rendszert kap, az általános iskolák pedig a tanulók létszámával arányosan jutnak majd számítógépekhez.

-A kormányfő a minap megerősített, hogy minden 9 és 10 osztályos diák kap egy-egy laptopot, vagy számítógépet. Véleményem szerint idén a legtöbb oktatási központba kibővítik az informatikai hálózatot, viszont a tankönyvek digitalizálására még két-három évet várni kell - magyarázta Kónya.

A tankönyvek digitalizálásának ötlete környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható tényező, hiszen a jövőben számos erdőt meg lehet majd óvni a kipusztulástól.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: