2012-05-22 15:23:25• hírek • Szatmár.ro

Digitalizált önkormányzat, fiatalos önkormányzat

Az internet és az online kommunikáció korszakában az önkormányzatoknak is szükséges felzárkózniuk a gyors, elérhető és átlátható tájékoztatás iramához. Szatmárnémeti polgármesteri hivatala az ügyintézés ezen területére is fokozottan koncentrál, folyamatos előrelépéseket téve a lakosság és a városvezetés közötti kommunikáció megkönnyítésében.

„A hivatalnak mindig fontos volt és lesz a lakosság megfelelő, naprakész és pontos tájékoztatása, jómagam és az RMDSZ-es tanácsosok nagy hangsúlyt fektetünk erre, ellentétben egyes pártokkal, amelyek mellőzik a hiteles híradást" - emelte ki Ilyés Gyula polgármester.

Szatmárnémeti előre mutató online kommunikációja több felmérés mentén is kiemelkedő helyet foglal el a Romániai városok sorában. Az ügyintézés átláthatóságára, a visszacsatolásra vonatkozó, az ANBCC és a CeRe által 2010-ben elvégzett elemzésben Szatmárnémeti első helyezést ért el (a tanulmány a következő linken olvasható: http://robcc.ro/media/diverse/Brosura_Drumul_reprezentarii_politice.pdf), míg 2007-ben az ANIAP (Asociația Națională al Informaticienilor din Administrarea Publică) a város honlapjának ítélte a legjobb municípiumi honlap díjat.

„A honlapot 2005-ben indítottuk el és a folyamatos kapcsolattartás jegyében napi rendszerességgel kerülnek fel rá a hivatal tudósításai: a hét év alatt több mint 7600 hír jelent meg az oldalunkon" - tájékoztatott az újabb mandátumért induló Ilyés. Ugyanakkor a honlapon a lakosság kérdéseinek is teret biztosítanak, amelyekre a polgármester rendszeresen válaszol.

A digitalizált kapcsolattartás szellemében, a modern kommunikációs csatornákra is figyelmet szentelve szerdán, május 23-án este 8 órától Facebook fogadóórát tart az érdeklődőknek, amely során egy órán keresztül válaszol a profilján feltett kérdésekre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: