2005-11-07 10:28:31• hírek • Szatmar.ro

Digitális könyvtár a Microsoft-tól

A Microsoft a British Library könyveit digitalizálja.

A Microsoft szoftveróriás megállapodott Nagy-Britannia nemzeti könyvtárával, a British Libraryval, miszerint a jövőben az azok tulajdonában lévő művek közül mintegy százezer kötetet, azaz hozzávetőlegesen 25 millió oldalt beszkennelne, felvinné azt saját online adatbázisába, és elérhetővé tenné az anyagokat az internetezők számára. A brit nemzeti könyvtár jelenleg több mint 13 millió kötettel rendelkezik, tehát a redmondi vállalat most ennek csak egy töredékét fogja digitalizálni, a felek azonban a későbbiekben tervezik még további alkotások beszkennelését is - adta hírül a Financial Times.

A Microsoft az MSN Book Search szolgáltatását jövő évtől indítaná útjára, és a vállalat kezdetben 2,5 millió dollárt invesztál a projektbe.

A digitalizálási munkálatokat a Yahoo vezetése alatt álló Open Content Alliance (OCA) konzorcium koordinálja majd, amely egyesülettel a Microsoft nemrég vette fel a kapcsolatot, hogy közösen felvegyék a harcot a Google-val, amely tegnap indította be teljes szövegek keresésére is alkalmas szolgáltatását.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: