2005-09-10 11:14:42• hírek • Szatmar.ro

Digital IXUS i zoom

Canon Digital IXUS i - magyar menüvel, optikai zoommal, négy színben.
A Digital IXUS i fényképezőgépek között elsőként a Digital IXUS i zoom rendelkezik 2,4-szeres (f/3.2 - f/5.4) optikai zoommal, a nagyon magas törésmutatójú aszférikus (Ultra High Refractive Index Aspherical - UA) lencsetag pedig kis mérete mellett pontosabb képeket eredményez. A digitális zoomal kombinálva a Digital IXUS i zoom összesen 10-szeres zoomátfogásra képes. A Digital IXUS i zoom 5,0 megapixeles szenzora akár A3-as méretű nyomatok készítését is lehetővé teszi. Az új fókuszrendszer gyorsabb és energiatakarékosabb, így az autofókusz érzékenyebb, és a fényképezőgéppel pedig több kép készíthető egy feltöltéssel.
A Digital IXUS i zoom, miközben megnövelt 1,8 inch képátlójú LCD kijelzőjével jobb visszajátszási feltételeket biztosít. Fejlettebb lettek a beállítási lehetőségek is, többek között nagyobb animált ikonok és világidő funkció is kerültek a gépbe. A gép menüje 22 nyelven (magyarul is) jeleníthető meg.

Gyors és kényelmes töltés, nyomtatás, képfeltöltés, valamint tv- és házimozi-kapcsolódás - ezt nyújtja a Digital IXUS i zoom dokkoló-egysége, a CS-DC1. A csatlakozó bölcsőként fogja körbe a gépet, biztosítva a gyors és könnyű kapcsolódást, kiküszöbölve a többféle kábel csatlakoztatása okozta nehézségeket. A mellékelt vezeték nélküli távirányító segítségével a dokkoló-egységben lévő fényképezőgép visszajátszása vezérelhető, így a felhasználó kényelmesen, a fotelben ülve nézheti meg képeit és videóit a tévéképernyőn. Amikor a gépet egyszerre csatlakoztatja egy közvetlen fotónyomtatóra és egy televízióra, utóbbi képét használhatja a képek ellenőrzésére, és a nyomtatási menü megjelenítésére.

A DIGIC II processzor biztosítja, hogy a rögzített képek felbontása és a színek minősége nagyszerű legyen, a gép átfogó teljesítménye pedig magas szintű maradjon. Az iSAPS érzékelő-rendszer elemzi a látott képet és kiválasztja az optimális eredmény eléréséhez szükséges legmegfelelőbb beállításokat. A képek gyors letöltéséhez a Digital IXUS i zoom nagysebességű USB 2.0 kimenettel rendelkezik.

Felvételi módok és különleges effektusok
A Digital IXUS i zoom 9 pontos AiAF rendszere még azokat a témákat is élesre tudja állítani, amelyek nem a kép közepén találhatók. A 16 különböző felvételi mód a lehetséges fotózási szituációk széles körét lefedi. Az automatikus, kézi, makró, portré, tájkép és éjszakai pillanatkép módok mellett még különböző téma módok közül is választani lehet, például az új, víz alatti beállítást. Ezzel a móddal teljes mértékben kihasználható az opcionális vízállótok (AW-DC40 - 3 méterig vízálló). A kézi színbeállításokkal a Digital IXUS i zoom nagymértékű kreativitást enged a digitális fotózás terén. A különleges effektusok, mint például a színcserélés, vagy az egyéni színbeállítás mind elérhetők a gépen, és ellenőrizhetők kép- és videófelvétel közben is. Korábban ezek a funkciók csak a képek számítógépre töltése után, speciális szoftverek használatával voltak elérhetők.

A Digital IXUS i zoom intelligens helyzetérzékelője a fényképezés közbeni elforgatást felismerve visszajátszáskor automatikusan a megfelelő irányba forgatja a képeket. A szenzor ezen kívül az elforgatás érzékelésekor aktiválja a gép hátulján lévő FUNC/SET gombot, és amíg álló helyzetben van, ez használható exponáló gombként. Ezzel az opcióval könnyebbé válik a portré módban készített állóképek fényképezése, hiszen a fotós egyik kezét exponálásra, a másikat pedig a gép egyensúlyának megőrzésére tudja fordítani.

A videófelvétel az 1 GB-os méret-, vagy a 60 perces időbeli korlát eléréséig folyamatos, felvétel közben a digitális zoom használható. A felhasználók választhatnak a VGA és a QVGA minőség (10 vagy 20 képkocka/mp) között, a kompakt videó mód (QQVGA - 15kép/mp) pedig ideális arra, hogy a videókat emailben is egyszerűen elküldhetők legyenek.

A képek nyomtatása
A Canon új SELPHY CP710 kompakt fotónyomtatójával és a Canon festékkazetta- és papírkészletével (KP-108IP) használva a nyomatok darabonként mindössze 30 euro centért előállíthatóak. A SELPHY CP710 kompakt fotónyomtató a hozzá kapható NB-CP2L akkumulátor-készlettel könnyen hordozhatóvá tehető, ugyanúgy, mint a Digital IXUS i zoom - így a két eszköz ideálisan együttműködést kínál a mobil fotókészítés és nyomtatás kedvelőinek. A SELPHY CP kompakt fotónyomtatóval egyszerű módon akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatók. A legújabb PictBridge-kompatibilis PIXMA nyomtatókra kapcsolva lehetőség nyílik olyan funkciók használatára is, mint például a zajszűrés, a színélénkítés, valamint az új arc-világosító opció.
A számítógép nélküli képnyomtatás egyszerűbb lett a Print/Share gomb bevezetésével, amely a feltöltés elindítására is szolgál Windows XP vagy Mac OS X rendszert használó számítógép esetén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: