2019-11-08 09:06:26• hírek • Bede Emőke

Dietetikussal bővül a West Medica Klinika csapata

Napjaink világának rohanó tempója észrevétlenül is rányomja bélyegét az életünkre, sokszor már arra sincs időnk, hogy az asztalra megfelelő minőségű és mennyiségű ételt tegyünk, és azt nyugalomban fogyasszuk el. Noha a helytelen táplálkozás legsúlyosabb tünetei nem egyik percről a másikra mutatkoznak meg, mégis vannak olyan elsődleges jelek, melyeket tapasztalva azonnal fel kell keresnünk egy szakembert.

Hogy a megfelelő táplálkozás kialakításában is segítő jobbot tudjon nyújtani a lakosságnak, a West Medica Klinika új szakemberrel bővíti csapatát. Szatmárnémeti egyik legnépszerűbb egészségügyi intézményében november 13-tól Purgulyné Kreinekker Zsuzsanna dietetikus fogadja majd a tanácsadásra vagy kezelésre jelentkező pácienseket.


Táplálkozástudománnyal kapcsolatos tanulmányaimat az Aradi Nyugati Vasile Goldis Egyetemen Dietetika szakán végeztem, ám nem csak szakemberként, de kétgyermekes édesanyaként is fontosnak tartom az egészségvédő és megőrző táplálkozást, nagy hangsúlyt fektetek a gyermekkorban megalapozott helyes táplálkozási szokások kialakítására, hiszen ezek a gyermekek egész életére kihatnak. Az élet terelt a szakma felé, gyermekem is cukorbeteg” – árulta el önmagáról, aki jelenleg főállású dietetikusként dolgozik a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula kórházában.


A hivatalos definíció szerint a dietetika, azaz alkalmazott táplálkozástudomány az élelmezéstudománynak a gyógyélelmezéssel foglalkozó ága, a betegek helyes táplálkozásával foglalkozó tudományág. Noha már ebből is sejteni lehet, hogy milyen panaszokkal érdemes felkeresni a dietetikust, tekintsük mégis át, melyek azok a tünetek, melyeket tapasztalva nem árt, ha felkeressük a szakembert.


Mint megtudtuk, bátran lehet dietetikushoz fordulni, ha az ember gyomor- vagy bélrendszeri problémákat (puffadás, teltségérzet, gyomorégés, gyomorsav túltengés, hasmenéses panaszok, véres széklet) tapasztal, magas a vércukor-, koleszterin- vagy húgysavszintje, illetve vérnyomása. Mindezek mellett akkor is érdemes egy konzultáción részt venni, ha a pácienst epegörcsök, székrekedés vagy ételallergiás tünetek kínozzák, és értelemszerűen abban az esetben is, ha egy makacs súlyprobléma vár megoldásra.


Purgulyné Kreinekker Zsuzsanna legfőbb szakterületei közé tartozik a cukorbetegség, a csontritkulás, a különféle daganatos megbetegedések, a diverticulosis, az epe bántalmai, a gyomorhurut, a gyomor- és nyombélfekély, illetve bátran számíthatunk rá akkor is, ha infarktus utáni étrend összeállítására, fogyókúrával kapcsolatos tanácsadásra van szükségünk. Mi több, a West Medica Klinika új dietetikusa a napjainkban egyre több fiatalt érintő anorexia nervosa és a bulemia nervosa leküzdésében is szaktanácsadást nyújthat.


Purgulyné Kreinekker Zsuzsanna dietetikus tehát segíthet minden olyan táplálkozással kapcsolatos panasz azonosításában és leküzdésében, melyek, ha kezeletlenül maradnak, a későbbiekben komoly egészségügyi problémák melegágyaként szolgálhatnak. Ne halogassa ön sem a konzultációt, hiszen egészsége a tét.


Előjegyzést kérni személyesen, a klinika székhelyén, a Károlyi út 3. szám alatt, illetve telefonon, a 0261-769725, 0361-409222 és a 0745-572099-es számokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: