2013-11-06 13:20:54• hírek • Szatmár.ro

Diáktanács alakult a bentlakásban

Kedd délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium bentlakásának ebédlőjében összegyűlt 26 lelkes középiskolás diák, és Kovács Kitty (KÖFEDISZ alelnök), segítségével megalapították a Kölcsey Ferenc bentlakás diáktanácsát.

A diáktanács célja, hogy összefogja a bentlakás diákjait, hogy közösen szervezhessék meg azokat a rendezvényeket, amelyek eddig kizárólag a 12. osztáyos tanulók feladata volt. A gyűlést Kovács Kitty vezette, aki először elmagyarázta a jelenlévőknek, mi is a feladata egy igazi diáktanácsnak, majd azt ismertette, hogy hogyan is működik egy diákszervezet. Ezt követően sor került az elnökség megválasztására.

Az elnöki tisztségre három lelkes fiatal jelentkezett, Nyíri Dalma, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium XI.C osztály tanulója, Tatár Mátyás (Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. B), illetve Varga Anett, a Református Gimnázium XI. C osztály tanulója. Az alelnöki feladatok ellátásának lehetőségéért szintén három diák mérkőzött meg, mégpedig Antal Orsolya, (Kölcsey Ferenc Főgimnázium XI. C), Kolumbán Norbert (Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. A) és Szilágyi András (Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX. D). Az elnök végül Varga Anett, míg az alelnök Antal Orsolya lett.

A diáktanács egyik legfontosabb feladata, hogy megszervezze a bentlakás hagyományosnak tekinthető rendezvényeit, mint a Gólyabál, a Farsangi bál, illetve a 12. osztályos tanulók szórakoztató búcsúztatása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: