2016-01-23 18:13:56• hírek • Szatmár.ro

Diákszínjátszóké volt a színpad

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai az A kőszívű ember fiai című darabot adták elő.

A Magyar Kultúra Hetének hagyományosan része a PADIF - Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál szatmári résztvevőinek fellépése. A szervezők idén is sort akartak keríteni erre, de a megfelelő színhely hiánya miatt erre nem kerülhetett sor. Ám így is képviseltették magukat a diákszínjátszók a rendezvénysorozatban: szombaton délelőtt a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház előadótermében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai léptek fel az A kőszívű ember fiai című darabbal.

A diákszínjátszók vezetője és a darab rendezője, Csorján Árpád a Szatmár.ro-nak elmondta: az előadás jó ideje készül, alapjait egy Nagytarnán tartott táborozás alkalmával tették le. A darabot az iskolán belüli Március 15.-i ünnepre készítették, ám a Magyar Kultúra Hete szervezőinek a kérésére egyfajta főpróbaként színpadra léptek vele.

Az előadásnak viszont nem volt főpróba-hangulata, a diákok profi színészekhez méltóan játszották szerepüket és jelenítették meg Jókai Mór 1869-ben megjelent regénye cselekményének legfőbb mozzanatait, a Baradlay-fiúk sorsát az 1848-1849-es forradalom idején.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: