2008-11-17 15:17:31• hírek • Parajdi Andrea

Diákoknak az unióról

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség kérésére öt középiskola diákjainak tartott előadást az Európai Információs Központ.

Öt szatmárnémeti középiskolából körülbelül ötven diák gyűlt össze a Polgármesteri Hivatal tanácstermében november 17-én, hétfőn, az Európai Információs Központ által szervezett előadásra.

Az eseményen bemutatásra került az Európai Információs Központ tevékenysége, az Európai Unió megalakulása és bővülése, valamint az unió különböző intézményei. Néhány perces kisfilmet is levetítettek, amely az európai kultúráról is tájékoztatást nyújtott. A diákok az unióról szóló ismertető jellegű kiadványokat kaptak ajándékba, valamint egy apró könyvecskét is hazavihettek, amely az európai uniós állampolgárok jogait foglalja össze. Ezen kívül lehetőségük nyílt, hogy választ kapjanak kérdéseikre.

Szabó Kinga Júlia, az Európai Információs Központ, információs tanácsadója a Szatmár.ro-nak elmondta, több alkalommal szerveztek már hasonló tájékoztató jellegű előadásokat diákok számára, s az is gyakran előfordul, hogy a középiskolások maguk fordulnak az Információs Központhoz segítségért. -Szerdán a Kölcsey Ferenc Főgimnázium német tagozatos diákjait várjuk, akik jelenleg egy projekten dolgoznak. Szívesen válaszolunk a kérdéseikre, hiszen szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minél jobban kidolgozhassák a projektjüket -mondta.

Előadás az Európai Unióról

Előadás az Európai Unióról

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: