2017-11-30 09:59:40• hírek • Szatmár.ro

Diákok próbálták ki, milyen mattrészegen vezetni

A Szatmár Megyei Rendőrség és a Drogprevenciós Központ által véghezvitt projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, milyen káros hatásai vannak az emberi szervezetre a különféle tudatmódosító szereknek, és miként befolyásolják ezek reflexeinket. Ezen a héten lezajlottak a Nulla ezrelék néven ismert akció utolsó megmozdulásai is.

A kampány utolsó hetében a Tasnádi Technológiai Líceum mellett két nagykárolyi iskola, az Elméleti Líceum és a Simion Barnutiu Technológiai Líceum diákjai is részt vettek az akcióban. Az elméleti ismertető után a tanulók belekóstolhattak, milyen lehet bódult állapotban nagy koncentrációt igénylő feladatokat teljesíteni.


Az öt hónapos akciósorozat záróeseménye kedden került megrendezésre Avasfelsőfaluban, a polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen Hrihorisan Felicia rendőrnő összegezte a drog -és alkoholellenes kampány eredményeit. Mint kiderült, 4700 személyhez ért el közvetlenül az akció, ebből 2000-en középiskolás diákok voltak. Főként 11. és 12. osztályokat vontak be a kampányba, mivel ők azok, akik vagy már rendelkeznek jogosítvánnyal, vagy hamarosan megszerzik azt.
 

Arról is beszámolt az egybegyűlteknek, hogy nem csak iskolákat látogattak meg. A nyár során a tasnádi és a nagykárolyi strandon is szerveztek tevékenységeket, melyekre ugyancsak sokan voltak kíváncsiak. A bátrabbak versenyeken vehettek részt, és egy számítógépes szimuláció segítségével kipróbálhatták, milyen kábszer vagy alkohol hatása alatt vezetni.
 

A rendőrnő reményét fejezte ki, hogy sokakban sikerült tudatosítani, mennyire veszélyesek a tudatmódosító szerek, és milyen felelőtlenség ittasan vagy bedrogozva kormány mögé ülni, hiszen nem csak magunk, de mások életét is kockára tehetjük ezáltal.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: