2013-05-25 18:06:09• hírek • Póti Orsolya

Diákok alkotásainak ad otthont a Svábház

Egy budapesti általános iskola és a Szatmárnémeti Gyermekek Palotájának képzőművészet szakos diákjai alkotásából nyílt kiállítás május 25-én a szatmári Svábházban. A közös tárlat megszervezésének gondolata Szemák Zsuzsa és Rainer Máté festőművészekben fogalmazódott meg.

A Dorothea Fleiss East West Artist Egyesület által szervezett alkotótábor hozta össze évekkel ezelőtt a szatmári Szemák Zsuzsa festőművésznőt és a budapesti képzőművészt, Rainer Mátét. Az évek során szoros barátság alakult ki a két művész között, így a közösen kiötlött tervek, hamar meg is valósultak.

Mindketten pedagógusok lévén, arra gondoltak, hogy valami újat kellene nyújtsanak diákjaiknak is, így megfogalmazódott egy-egy közös kiállítás ötlete, amely nem csak annyiból állt, hogy a szatmári diákok elküldik alkotásaikat a budapesti iskolába, a magyarországi diákok pedig hozzánk.

A Budapesti Batthyányi Lajos Általános Iskola és a Szatmári Gyermekek Palotája között partneri kapcsolat jött létre, amely azt is lehetővé tette, hogy a kis szatmári képzőművészek Budapestre látogassanak és jelen legyenek a közös kiállítás megnyitóján.

„A projektben résztvevő hét szatmári diákkal április 12-14. között voltunk Budapesten. Diákjaim a partneriskola tanulóinál voltak elszállásolva, most pedig mi fogadjuk a budapesti vendégeket néhány napra" - mondta el Szemák Zsuzsa, a Szatmár.ro-nak.

A szombat délelőtt 11 órától nyílt kiállításon összesen 14 - hét szatmári és hét magyarországi - diák képzőművészeti alkotásai tekinthetőek meg a Vasile Lucaciu utcán lévő Svábházban.

A szervezők szerint jelentős egy-egy ilyen közös tárlat megrendezése, ugyanis a diákok közelebb kerülnek egymáshoz a művészet által, és a kirándulások alkalmával akár életre szóló barátságok is kötődhetnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: