2008-10-14 14:29:07• hírek • Parajdi Andrea

Előtérben a szegények problémái

Hét szatmárnémeti középiskolában szervez diákfórumot a Szatmárnémeti Caritas Szervezet, a Munkaügyi Hivatal, a Szociális Közszolgáltatási Osztály és a Rendőrség Bűnmegelőzési Osztálya a szegénység elleni harc világnapján.

Október 17-e a szegénység elleni küzdelem napja, ilyenkor a szociális intézmények világszerte különböző akciókkal próbálják segíteni a rászorulókat. Tavaly Szatmárnémetiben a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei ingyen kenyeret osztogattak a város több pontján, illetve a Caritas Szervezet Információs és Szociális Tanácsadó Irodája egy utcai akciót szervezett, ahol a járókelők szegénységgel kapcsolatos véleményét gyűjtötték össze.

Idén október 16-án hét középiskolában - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Református Gimnázium, Ioan Slavici Főgimnázium, Mihai Eminescu Főgimnázium, Johann Ettinger Német Líceum, Doamna Stanca Főgimnázium- szerveznek diákfórumot, amelyen a szegénység témakörét járják körbe - tájékoztatott Fazekas Csilla, a Caritas Szervezet sajtóreferense.

A témavezetők olyan tematikus gyakorlatokkal készülnek, amelyek segítségével könnyebben felszínre hozzák a diákok véleményét a szegénységről. A feladatsorok a szegény emberekben rejlő pozitív és értékes tulajdonságokra próbálják felhívni a figyelmet, illetve körbejárják azt a kérdéskört miért is nevezünk valakit szegénynek.

A másfél órás fórumok végén minden tanuló egy rövid konklúziót kell megfogalmazzon, amelyben vázolhatja a szegénységről kialakított elképzeléseit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: