2008-01-10 15:53:54• hírek • Szatmar.ro

Három új projektet indít el a Megyei Tanács

 Egy sajtótájékoztató keretén belül ismertették a 2008-as költségvetést és az új projekteket.

Gheorghe Ciocan, a Szatmár Megyei Tanács új elnöke csütörtök délben tartott sajtótájékoztatón többek között a 2008-as költségvetésről, illetve új projektek elindításáról számolt be.
 

Idén 287.178 millió lejes alapból gazdálkodhat a tanács, ez 10,6 %-os növekedést jelent a tavalyi 259.617 milliós összeghez képest. Ebből az összegből 35.835 millió lejt fordítanak a megye egyes szociális központjainak fejlesztésére fogyatékosok védelmére, különböző hátrányos helyzetűekkel foglalkozó intézményekre, és ebből finanszírozzák a törvény szerint előirt tejtermékek, pékáruk juttatását a tanulók és óvodások számára. Továbbá községekben, városokban és a megyeszékhelyen hasonló költségekre 188.744 millió lejt szánnak. Az új elnök terveiről is nyilatkozott, elmondta, hogy idén minden munkálatról kellően beszámol a nyilvánosságnak, így havi rendszerességgel sajtótájékoztatókat tart. 

A sajtótájékoztatón Pataki Csaba, az Európai Integrációs Iroda igazgatója három új projektet is ismertetett.

Az első projekt öt Szatmár Megyei településre vonatkozik, ahol a falvak fatemplomainak felújítását tervezik. Bevezető úttal, parkolóval, helyi hagyományos építészeti stílusban elkészített műemlékekkel, külső világítással szerelnék fel az épületeket. Ez a program hozzávetőleg három éven belül fejeződne be.

Egy újabb projekt a Szaniszló és Ömböly közötti határátkelő modernizálására vonatkozik, amely várhatóan pár hónapon belül elkezdődhet. Kivitelezését 14 hónapra tervezik. -magyarázta Pataki Csaba. Végezetül egy már elindult projektről is beszámolt, ami a 2005-ös év árvízkárok felszámolása érdekében kezdődött, és négy megyei iskolát és óvodát érint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: