2009-06-25 12:53:29• hírek • Ferenczi Noémi

Diákok a megyei tanácsnál

A kolozsvari Fundamentum Egyesület szervezésében csütörtökön a kolozsvári Sapientia Egyetem Európai tanulmányok szakának hallgatói tettek látogatást a Szatmár Megyei Tanácsnál.

A látogatás során a diákok az intézmény projekt-menedzsmentjéről, a pályázatok előkészítéséről kaptak tájékoztatást. A diákokat Csehi Árpád, elnök és Valentin Macec, valamint Adrian Stef alelnökök fogadták. Az egy napos látogatás keretében a diákok ellátogattak a nagykárolyi Károlyi kastélyba, mely felújítása, korhű bútorzatának visszaállítása egy igen nagy értékű pályázat célját képezi.

Csehi nagyon röviden vázolta az intézmény szerkezeti felépítését, valamint elmondta jelenleg két nagyon fontos pályázat sikeressége miatt dolgoznak „éjt nappallá téve" a megyei tanács alkalmazottai, mégpedig a Nyíregyháza-Nagybánya gyorsforgalmi út, valamint a helyi repülőtér árumozgatásra alkalmas reptérré való átalakításának projektjén. Az elnök kihangsúlyozta, megyénk rendkívül szerencsés földrajzi elhelyezkedését, majd hozzátette, reméli, a jövőben sikerül maximálisan kihasználni ezt az adottságot.

A találkozó második felében Parcalab Oana, a regionális fejlesztési iroda tanácsadója közel húsz az utak infrastruktúrájának, turisztikai, környezetvédelmi projektet mutatott be. A bemutató után a hallgatók Nagykárolyba tettek látogatást.


Kolozsváron tanuló diákok voltak a Megyei Tanács vendégei
Kolozsváron tanuló diákok voltak a Megyei Tanács vendégei


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: