2013-11-13 16:34:52• hírek • MTI

Diábétesz-szűrés és egyéb vizsgálatok csütörtök reggel

A Szakszervezetek Művelődési Házában csütörtök reggel számos orvosi vizsgálatot végeznek el - ingyen.

A Diabétesz Világnapjának alkalmából csütörtökön, november 14-én reggel és délelőtt diabétesz-szűrést tartanak a Szakszervezetek Művelődési Házának előcsarnokában. A rendezvényre mindenkit várnak, azokat is, akiknél már diagnosztizálták a cukorbetegséget, hiszen nem csak vércukorszintmérés, de többek között neurológiai vizsgálatra és szemvizsgálatra is lehetőség lesz.

A diabétesz nem más, mint egy anyagcsere-állapot, amit a cukorháztartás megbomlása okoz. Az 1-es típusú cukorbetegség általában gyorsan, jellegzetes tünetek kíséretében lép fel, mégpedig annál gyorsabban, minél fiatalabb az egyén. Gyermekkorban napok-hetek, fiatal felnőttkorban hónapok alatt fejlődhetnek ki a klinikai tünetek. A cukorbetegség ezen típusának jellegzetes tünetei: sok vizelet, fogyás, szomjúság. A 2-es típusú cukorbetegség azonban általában tünetszegényen zajlik. Éveken keresztül is fennállhat anélkül, hogy diagnosztizálnák. Előfordulhat, hogy a cukorbetegséget hosszú évek múltán fedezik csak fel, nemegyszer súlyos késői szövődményei révén.

Szatmárnámetiben - ahogy a világ más pontjain is - folyamatosan nő a cukorbetegek száma. A megyében 2006-ban 11 ezer cukorbetegről tudtak, számuk máig több mint 17 ezerre nőtt.

A szűrővizsgálatok reggel 9 órakor kezdődnek, a rendezvény szervezői a Diabétesz Központ és a Lions Klub.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: