2013-11-15 16:38:55• hírek • Szatmár.ro

Diabétesz-szűrés: 11 személyről derült ki, hogy cukorbeteg

A csütörtöki szűrésen az összesített adatok szerint 660 személy vett részt.

Idén is megtartotta a szatmárnémeti Diabétesz-központ az éves nagy szűrését, melyet mindig a Diabétesz Világnap alkalmával szerveznek meg. Így történt ez ebben az évben is, a Szakszervezetek Művelődési Házában, mint a végső összesítés után kiderült 660 személy jelentkezett a vizsgálatokra.

Idén is több személy ezen vizsgálatok alkalmával tudta meg, hogy cukorbeteg - 11 személy kapta meg a rossz hírt. Ezen személyek az 50 év feletti korcsoportba tartoztak. Kétszáz személyt pedig további viszgálatokra küldtek.

Rossz hír az is, hogy a vizsgálatokra jelentkezők 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott volt - ezek az emberek pedig a diabétesz által veszélyeztetett kategóriába tartoznak.

A péntek délben megtartott kiértékelő sajtótájékoztatón kiderült az is, hogy most már nem csak az idősebbek járnak szűrésre, az 50-esnél fiatalabbak is szép számban érdeklődtek egészségi állapotuk felől.

Ez nem is baj - tudtuk meg Dr. Szilágyi Józseftől - ugyanis a cukorbetegség egyre fiatalabb korban jelenik meg mostanság. A megváltozott életvitel, a táplálkozási szokások és az egészségtelen ételek miatt egyre fiatalabb, sőt gyermekkorban is kialakul a diabétesz.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a szűrés megszervezésében is segédkező Lions Clubbal a közeljövőben iskolákban is folytatni fognak egy tájékoztatási kampányt a diabétesz kapcsán, december derekán pedig tábort szerveznek cukorbeteg gyermekeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: