2016-02-10 12:45:48• hírek • MTI

DiCaprio Oscart kapott - Jakutföldtől

A kelet-szibériai Jakutföld lakói biztosra akarnak menni: mivel kedvenc filmsztárjuk, Leonadro DiCaprio eddig nem kapott Oscar-díjat, közadakozásból készíttetnek számára egyet, hogy idén végre kezébe foghassa legalább a "jakut Oscart".

Több mint száz jakutszki indította el az Oscart Leónak című kezdeményezést, hogy elkészülhessen egy Oscar-szobor a hollywoodi sztár számára. A hagyományos Oscaroktól eltérően azonban ezt a szobrot ezüstből formálják meg - számolt be róla egy orosz hírportál.

"DiCapriót többször nevezték Oscarra, de még sohasem kapta meg a szobrot. Többé nem várunk a filmakadémia tagjaira" - jelentette be Tatyjana Jegorova, a kezdeményezés szervezője, a térség művészeti és kulturális intézetének professzora.

"Meg kell alkotnunk a mi "jakut Oscarunkat", hogy átadjuk a színésznek a bennszülött északi népek képviseletében" - fűzte hozzá Jegorova.

A szobor azért készül ezüstből, mivel ez a legnépszerűbb nemesfém a jakutok körében, szerintük a tisztaságot jelképezi és úgy tartják, hogy védelmező szerepe is van. A jakut Oscar-figura nem kardot tart a teste előtt, hanem a barátságot és a tiszta szándékokat jelképező rituális edényt.

A jakut Oscar elkészítésével Nyikolaj Csocsaszov szobrászt és Prokopij Protopopov ékszerészt bízták meg, a terveket a napokban mutatták be. A szükséges ezüstöt a szobrász barátai és számos helyi DiCaprio-rajongó adta össze, ezüstgyűrűket, karkötőket és fülbevalókat adományoztak a nemes célra.

A jakut DiCaprio-hívek ugyanakkor annak örülnének a legjobban, ha sztárjuk, aki idén A visszatérő című túlélődrámában nyújtott alakításával lett Oscar-jelölt, az ezüst mellett a valódi, aranyozott Oscar-szobrot is hazavihetné.

DiCaprio, akinek nagyanyja orosz volt, nagyon népszerű Oroszországban. A környezetvédelem iránt elkötelezett sztár 2010-ben Vlagyimir Putyinnal is találkozott, hogy az Oroszország keleti részén élő tigrisek védelméről beszéljenek. Mostanában pedig az a pletyka is elterjedt, hogy a színész fogja játszani az orosz elnököt egy hollywoodi filmben, amelyet jövőre mutatnak be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: