2011-12-05 16:35:46• hírek • mediafax.ro

Dézsi lesz az új kormányfőtitkár

Dézsi Attila - fotó: Nyugati Jelen
Dézsi Attila - fotó: Nyugati Jelen

Az RMDSZ Dézsi Attilát, Hunyad megye prefektusát jelöli a kormányfőtitkári tisztségre, áll a szövetség közleményében, melyben azt is közlik, hogy Emil Boc miniszterelnököt a hétfői nap folyamán tájékoztatják javaslatukról.

„Az RMDSZ Dézsi Attilát, Hunyad megye prefektusát jelöli a kormányfőtitkári tisztségbe - a döntést a Szövetség ma, december 5-én véglegesítette. Az RMDSZ ma értesíti Emil Boc kormányfőt a döntésről" - áll a közleményben.

Dézsi Attila 38 éves, jogász. 2010. június 1-jén nevezték ki Hunyad megye prefektusává. 2009 és 2010 között a Román Kormány Főtitkárságán dolgozott kormányzati szakértőkén, 2006 és 2009 között alprefektusi tisztséget töltött be, 2005 és 2006 között pedig a Hunyad megyei Prefektúra főtitkára volt.

„Mint ismeretes, a múlt héten lezajlott tárgyalássorozaton a koalíciós partnerek abban állapodtak meg, hogy az RMDSZ támogatja a Demokrata Liberális Párt jelöltjét a Szenátus elnöki tisztségére, cserében pedig a Szövetség nevesítheti a kormányfőtitkárt", áll a közleményben.

A MEDIAFAX november 28-án közölte, hogy az RMDSZ Dézsi Attilát, Hunyad megye prefektusát javasolhatja a kormányfőtitkárság élére, miután a szövetség bejelentette, hogy átveszi a kormányfőtitkárság irányítását, és Vasile Blagát támogatja a szenátus elnöki tisztségére. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök egy héttel korábban, a szövetség vezetői és a honatyák ülése után jelentette be, hogy az RMDSZ megkapja a kormányfőtitkárság vezetését, és Vasile Blagát támogatja a szenátus elnöki tisztségébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: