2011-08-30 14:05:31• hírek • Kocsis Zoltán

Détári lett a Ferencváros edzője

Katasztrofálisan gyengén kezdte a 2011-2012-es labdarúgó idényt a Ferencváros együttese, amely az első hét fordulóban két döntetlen után zsinórban öt vereséget szenvedett el. A vezetőség erre reagálva két héttel ezelőtt elfogadta Prukner László lemondását és kedden kinevezte az új vezetőedzőt Détári Lajos személyében.

Az 1980-as és 90-es évek fordulójának legjobb magyar futballistája hivatalosan a szakmai igazgató tisztségét tölti majd be, míg papíron a vezetőedző továbbra is Nagy Tamás lesz, aki eddig Prukner ideiglenes helyettese volt.

Korában két erdélyi magyar szakember, László Csaba és Selymes Tibor neve is felvetődött, mint a zöld-fehérek lehetséges edzője, ám velük végül nem tudott megegyezni a vezetőség.

A most 48 éves Détári játékosként szerepelt a Honvéd, a német Frankfurt, a görög Olympiakosz, az olasz Bologna, az Ancona, a Genoa valamint a svájci Neuchatel Xamax csapataiban is. Az edzői pályafutását 2008-ban a nagyváradi Bihar FC-nél kezdte, majd dolgozott a Kispest, a Haladás, a Tatabánya, a Nyíregyháza, a Sopron és Siófok csapatainál, továbbá Görögországban és Vietnámban. Legutóbb a második osztályban szereplő Vecsés csapatát edzette, legnagyobb sikere pedig az volt, hogy a Haladást az élvonalba vezette.

Prukner László mellesleg máris talált munkát, hisz a Zalaegerszeg vezetőedzője lett. A zalai gárda a következő fordulóban a - Ferencvárossal csap össze!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: