2013-08-20 21:02:22• hírek • Póti Orsolya

Derűs, humoros dalokkal várta a közönséget Bertóti Johanna

A szatmárnémeti No Pardon Pubba látogatókat augusztus 20-án, kedd este is igazi zenei csemege fogadta.

A Partiumi Magyar Napok második napján Bertóti Johanna mutatta be a hallgatóságnak azt a barátságot, amelyet gitárjával kötött.

Johanna sokoldalú személyiség: ír, fordít, zenél és játszik, valamint kézművességgel is foglalkozik. Tanulmányait a kolozsvári teatrológia szakon kezdte, majd a marosvásárhelyi drámaíró szakon folytatta, jelenleg pedig a kolozsvári Váróterem csapatát erősíti dramaturgként. Dramaturgnak vallja magát, de emellett énekel és gitározik, valamint gyermekek számára is készül műsorokkal.

Kedd este 19 órától, a No Pardon Pubban Johanna a megzenésített versek világába kalauzolta a hallgatóságot, repertoárján pedig főleg huszadik századi és kortárs költők művei szerepeltek.

Többek között megzenésített Áprily, Dsida, Weöres Sándor, Kányádi-versek csendültek fel az est során, de Varró Dániel SMS-versek című művéből és Devecseri Gábor Állatkerti útmutató című költeményéből is elhangzottak részletek.

A koncertet műfaji és tematikai sokszínűség jellemezte, és olykor a dallamokban a közönség is feloldódhatott. Bertóti Johanna inkább derűs, humoros dalokkal fogadta a szatmáriakat, akik bejárhatták vele az állatvilágot és a gyermeki érzelmek szépségeit.

A 12. Partiumi Magyar Napok támogatói:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: