2015-06-16 17:20:12• hírek • MTI

Derékszögben zuhanhatott az óceánba a maláj utasszállító

A katari Texas A&M University matematikusai szerint derékszögben zuhanhatott az Indiai-óceánba a maláj légitársaság MH370-es járata tavaly márciusban, ezért nem találhattak roncsokat a keresőcsapatok a katasztrófa után - olvasható a The Independent brit napilap internetes kiadásában.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó utasszállító repülőgépen 239 ember volt, amikor egy órával a felszállás után eltűnt a radarokról, és a feltételezések szerint az Indiai-óceán déli részén lezuhant 2014. március 8-án.

A katari egyetemen dolgozó matematikus csapat most azt állítja, megtalálhatták az okát annak, hogy miért nem sikerült a keresésben részt vevő szakembereknek a maláj légitársaság MH370-es járatára utaló nyomokra, roncsdarabokra bukkannia.
A matematikusok számítógépes szimulációk segítségével modellezték mi történhetett az utasszállítóval, eredményeiket pedig a Notices of the American Mathematical Society című tudományos lapban jelentették meg.

Véleményük szerint a járat 90 fokot bezáró szögben, orral csapódhatott a vízbe, amely azt jelenti, hogy egy percen belül lemerülhetett az óceán fenekére. Mindez megmagyarázná, hogy a keresőcsapatok miért nem találtak olajfoltokat vagy roncsdarabokat abban a térségben, ahol a gyanús szerint lezuhant a repülőgép.

"Az MH370-es járat utolsó pillanatinak rejtélye valószínűleg megoldatlan marad egészen addig, amíg meg nem találják és dekódolják a repülő fekete dobozát. Azonban a vizsgálat azt támasztja alá, hogy az utasszállító bukórepülésben, orral csapódott az óceánba" - nyilatkozta Goong Chen, a kutatás vezetője.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: