2015-09-14 16:29:57• hírek • Szatmar.ro

Derék, gerinces, református magyarok – Tanévnyitó a Református Gimnáziumban

Három esperes jelenlétében a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai a Láncos-templomban megtartott istentisztelettel nyitották meg az új tanévet. A gimnázium újraindulása óta ez az első év, amikor nulladik osztálytól tizenkettedikig minden korcsoportban indul osztály.

Hétfő délelőtt 10 órakor, a tanévnyitó istentiszteleten Kovács Sándor a Szatmári Református Egyházmegye esperese hirdetett Igét a Királyok Első könyve 11. részének 38. verse alapján: „És ha te minden parancsolatimnak engedsz, és jársz az én utjaimban, és azt cselekeded, a mi tetszik nékem, megőrizvén az én rendelésimet és parancsolatimat, a mint Dávid, az én szolgám cselekedett: én veled leszek, és építek néked állandó házat, a mint Dávidnak építettem, és néked adom az Izráelt." Jó az iskolában eltöltött 177 napot Isten Igéjével kezdeni, legyen ez a lelki útravaló ajándék, melyben Isten jelenlétével biztosítja a tanévkezdőket: veled leszek. Ugyanakkor az igehirdető esperes a nevelés célját is meghatározta, és azt kívánta, hogy az ott tanuló diákokból derék, gerinces, református magyarok legyenek. De ehhez az Úr útján kell járniuk. - mondta a prédikátor.

Ilonczai Zsombor iskolalelkész köszöntője után Nagy Sándor a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperes bölcsességre és közös munkára szólított fel, Gellén Sándor, a Nagybányai Egyházmegye esperese pedig jó sáfárságra buzdította a tanárokat és a diákokat, hogy ne legyen hiábavaló munkájuk az Úrban.

Szilágyi Éva igazgatónő kerek huszadik tanévnyitó beszédében mondta el, hogy a munka valóban nem hiábavaló, hiszen egykori diákok már szülőként, tanárként és lelkészként ülnek a padokban. Sok minden változott az elmúlt két évtizedben, de egy biztos, sikerül hűnek maradni az iskola keresztyén alapelveihez: Ora et labora, imádkozz és dolgozz. Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is a helyes úton való járásra biztatott.

Az új diákok és tanárok fogadalomtétele után Mészáros Amanda kilencedik osztályos tanuló népdalcsokra és Simon Hunor második osztályos diák szavalata következett, majd a nemzeti imádsággal kértek áldást az új tanévre; a tanárok, szülők és a 611 diák életére.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: