2014-02-24 19:33:36• hírek • Kocsis Zoltán

Demokrata-liberális belháború a megyei tanácsban

Nem mindennapi jelenetsorokkal és intermezzókkal kezdődött a Szatmár Megyei Tanács februári ülése hétfő délután. Miután Adrian Stef tanácselnök ismertette a napirendi pontokat, Ioan Mihalca tanácsos kérte az első két határozat megváltoztatását: nem akart ugyanis lemondani mandátumáról.

Az első két napirendi pont ugyanis arról szólt, hogy Ioan Mihalca PDL-és tanácsostól megvonják a mandátumát, helyét pedig Cosma Adrian Felician veszi át. Mihalca szerint azonban őt jogtalanul zárták ki a PDL-ből, amiért eljárást is kezdeményezett. Amennyiben a bíróság igazat szolgáltat neki, azt követően a megyei tanácsot is kész beperelni igaza érvényesítéséért, jelentette ki.

„Politikai döntést hoztunk, nem személyes jellegűt. Tiszteletben tartottuk a tanácsot alkotó egyik párt kérését, amely a választók szavazatai következtében jutott be a tanácsba", mondta Mircea Govor alelnök. Adrian Stef tanácselnök is kiemelte, nagyon meg voltak elégedve Mihalca eddigi tevékenységével, ám nekik figyelembe kell venniük a PDL kérését.

A demokrata-liberális párt belviszályai immár senki számára sem ismeretlenek. Nicolae Suta októberi lemondását követően senki sem foglalta el helyét a városi tanácsban, a hírek szerint azért, mert nem sikerült konszenzusra jutniuk. A megyei tanácsban ez a jelek szerint gyorsabban ment, hisz Cosma Adrian Felician le is tette az esküt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: