2019-11-11 11:39:35• hírek • Bede Emőke

Demény Balázs ad zongoraestet a szatmári filharmóniában

november 15

November 15-én, 18 óra 30 perckor a kolozsvári gyökerekkel rendelkező Demény Balázs zongoraművész ad koncertet a Dinu Lipatti Filharmóniában.

„Demény Balázs a fiatal zongoraművész nemzedék egyik kiemelkedő tehetségének számít. A 19. Ile de France, a "Hans von Bülow" és a "Carl Filtsch" nemzetközi zongoraversenyek első díjasa, a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny (Budapest) második díjasa. Az 1989-ben született, Anda Géza ösztöndíjas művész rangos koncerttermek és fesztiválok meghívottja volt már: többek között a Művészetek Palotájának „Bartók Béla” Nemzeti Hangversenytermében, a Gasteig Münchenben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Raidingi Liszt Fesztiválon, a bukaresti Atheneumban, a Milánói Világkiállításon vagy a Yokohama International Piano Concert Seriesben is fellépett már.


Emelett az "ISA Prag-Wien-Budapest" Fesztivál és mesterkurzus Kodály és "Pianist" díjasa, az "S. Toduță" Nemzetközi Zongoraverseny és a bukaresti Magyar Zene Fesztiváljának első helyezettje. A Budapest Music Centerben vette fel legújabb Schumann-Bartók lemezét, 2011-ben "A Liszt Memorial Year" címmel jelent meg szólólemeze. Zenekari szólistaként rendszeresen fellép itthon és külföldön egyaránt, olyan karmesterekkel mint Jesús López-Cobos, Ligeti András, Hollerung Gábor, Ken Takaseki, Hámori Máté, Jankó Zsolt, Horváth Gábor, Horváth József, Theo Wolthers, Alfonso Saura, Ion-Ilarion Galati és sokan mások” - olvasható a zongoraművész honlapján.


A pénteki koncert műsorterve: 

  • Haydn: D-dúr szonáta, Hob. XVI/37
  • Beethoven: Asz-dúr szonáta, op. 110
  • Schumann:  Fantáziadarabok op. 12

 

 
 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: