2014-10-06 13:45:13• hírek • Szatmár.ro

Délutáni iskola roma gyermekek számára

A Romániai Máltai Segélyszolgálat Szatmárnémeti fiókszervezete októberben új projektet indít, „Délutáni iskola roma gyerekek számára" címmel.

A projekt célja, hogy harminc szegény, szociálisan hátrányos helyzetű roma gyermek életkörülményein javítson, segítsen ismereteik elmélyítésében, és csökkentse az iskolaelhagyás kockázatát. A célcsoportot az I-VIII. osztályos gyermekek képezik, mindannyian szatmárnémeti iskolák diákjai.

A projekt keretén belül, egy év leforgása alatt heti öt napon, 12 és 17 óra között lesznek foglalkozások, melyeken a gyermekek egyrészt a személyi higiéniáról fognak tanulni (kezet, fogat mosni, letusolni, ruháikat az önkéntesek kimossák), illetve segítséget fognak kapni a házi feladatuk elvégezésében, matematikából, fizikából és román nyelvből pedig szaktanárok fogják korrepetálni a gyerekeket. Természetesen nem maradnak el a szabadidős tevékenységek sem, lesznek csapatépítő játékok, kézműves foglalkozások, ismerkedés a roma népművészettel, vallásos programok, de illemtan-órák is. A gyermekek egészségi állapota is fontos a Máltai segélyszolgálat számára, így havi rendszerességgel dermatológus, fogorvos és családorvos fogja térítésmentesen megvizsgálni őket. A gyermekek vallásos neveléséről vallástanár fog gondoskodni, az év végén lehetőségük lesz a keresztség szentségében vagy elsőáldozásban részesülni. Ugyanakkor a gyermekek minden nap kapnak egy meleg ebédet is.

A projekt első részében a tevékenységek a Szent József Szociális Központban fognak folyni, mely azzal a céllal alakult, hogy az utcán élő, illetve nehéz szociális helyzetű gyermekek életén könnyítsen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: