2013-08-12 18:01:44• hírek • Póti Orsolya

Delavrancea-novellát visznek színpadra

Kulturális programmal készül a szatmárnémeti G.M. Zamfirescu Kulturális Központ: az intézmény színjátszó csapata Barbu Delavrancea román novellaíró egyik művét mutatja be augusztus 14-én.

Barbu Stefanescu Delavrancea Hagi Tudose című elbeszélését állítja színpadra a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ Artis nevű amatőr színjátszó csapata. A bemutatóra augusztus 14-én, szerda délután 16 órától kerül sor a központ bemutatótermében.

A Radu George Horotan rendezte darabban Iosif Ahmed (Hagi Tudose, Toni Puscas (Ghiolala), Geanina Preala (Leana) és Domi Gavris (Culai) szerepel majd.

A diák-színjátszócsoport a darabot már bemutatta a Szatmárnémeti Rotaract Diákszínjátszó Fesztiválon és G.A. Petrulescu Színjátszó Fesztiválon. Az alakításért a csapat II. helyezést ért el, valamint egyéb különdíjban is részesült.

Delavrancea 1858-ban született Bukarestben. Nevezetesebb novellái a Trubadurul, Sultanica, Liniste, Vaduvele és a Hagi Tudose. A Parazitii című kötetét a Román Tudományos Akadémia nagy jutalommal tüntette ki. Nehány novellája magyar fordításban is megjelent Dr. Jancsó Benedek tollából.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: