2010-06-12 15:59:03• hírek • Szatmar.ro

Dél-Korea a vb. első győztese

Az ázsiai csapat két 6. percben szerzett góllal, magabiztosan verte a görögöket.

A pénteki nyitónapon az A csoport mindkét meccsén döntetlen született, így Dél-Korea és Görögország összecsapása előtt az volt a kérdés, sikerül-e valamelyikőjüknek megszerezni az első győzelmet. Hogy ez a koreaiaknak jött össze, önmagában még nem jelent meglepetést, az azonban igen, hogy azt milyen magabiztosan tették.

Viharosan kezdődött a meccs, előbb ugyanis Toroszidisz került helyzetbe egy pontrúgás után, a 6. percben pedig Dél-Korea meg is szerezte a vezetést. Ezúttal ők végezhettek el szögletet, a labda átszállt mindenki fölött, a hosszú oldalon érkezett Li Dzsung Szu és közelről a hálóba passzolt.

A gól nem paprikázta fel a görögöket, a sokat futó, bátran ütköző Korea komoly mezőnyfölényt alakított ki, sőt, néha a szemnek is tetszetős akciókat vezetett. Mivel a görög védelem tengelyében mind Vintra, mind Papadopulosz igen sokat bizonytalankodott, nem csoda, hogy az ázsiaiak könnyen növelhették volna előnyüket, ám a legnagyobb ziccernél Corvasz lábbal védte Pak Csu Jung lövését.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első: Korea gólt szerzett a hatodik percben. Vintra vett át nagyon rosszul egy passzt a saját kapuja előtt 25 méterrel, Pak Dzsi Szung (fotó) lecsapott rá, lefutotta a javítani igyekvő bekket, elvitte Papadopulosz mellett is és elgurított Corvasz mellett. Klasszismegoldás volt a Manchester United középpályástó.

Dél-Korea, bár nagyon nem erőltette a gólszerzést, magabiztosan irányította az eseményeket, Pak Csu Jong állandó veszélyt jelentett Corvasz kapujára, míg a görögök támadójátéka hihetetlenül impotens volt. Sőt, pontosabbak vagyunk, ha azt mondjuk, nem is létezett. A csereként beálló Szalpingidisz és Kapetanosz aztán némi változást hozott, a Steaua csatára fölé is bikázta előbbi passzát. Az egyedüli komoly görög kapura lövés azonban nem az ő nevükhöz, hanem Gekaszéhoz fűződött, de Dzsong Szong Rjong szépen védett.

Mint ahogy tette ugyanezt kollégája, Corvasz is, így már nem változott az eredmény. Dél-Korea rendkívül szervezett, lendületes és helyenként ötletes játékkal rukkolt elő, amellyel teljesen megérdemelte gyűjtötte be a három pontot. Bármely csapatnak nehéz lesz őket legyőznie. Görögországról igazából semmi jót nem lehet elmondani, Corvaszon, Szeitaridiszen és Gekaszon kívül nehéz a játékosai teljesítményét értékelni.

Dél-Korea - Görögország 2-0
gólok: Li Dzsung Szu (6.), Pak Dzsi Szung (51.)
Dél-Korea: Dzsong Szong Rjong - Csa Du Ri, Li Dzsong Szu, Cso Jong Hjong, Li Jung Pjo - Li Csong Jong (Kim Dzse Szong, 91.), Ki Szong Jong (Kim Nam Il, 75.), Kim Dzsong Vu, Pak Dzsi Szung - Pak Csu Jong (Li Szüng Jol, 87.), Jom Ki Hon
Görögország: Corvasz - Vintra, Szeitaridisz, Papadopulosz, Toroszidisz - Karagunisz (Pacacoglu, a szünetben), Ciolisz, Kacuranisz - Hariszteasz (Kapetanosz, 61.), Gekasz, Szamarasz (Szalpingidisz, 59)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: