2016-11-17 15:31:05• hírek • Kocsis Zoltán

December elején megoldódnak az Olimpia anyagi gondjai

Csütörtök délután 18.30-tól az Olimpia-stadionhoz várnak minden olyan barátot, ismerőst, szurkolót, akik ily módon szeretnék leróni kegyeletüket a szerda este tragikus hirtelenséggel elhunyt Daniel Prodan emléke előtt.

Karda Attila klubelnök megkeresésünkre elmondta, a tervek szerint 20 órakor ő és a jelenlegi keret tagjai is a helyszínen búcsúznak el a korábbi 54-szeres román válogatott labdarúgótól.

A beszélgetés során természetesen szót ejtettünk a klub anyagi helyzetéről is, amely kapcsán Karda elmondta: ígérete van arról, hogy legkésőbb december 5-ig rendeződnek a problémák. „Addig is igyekszünk valahonnan előteremteni legalább egy meccsprémiumot. A szerdai vonakodás után azonban csütörtökön már jó hangulatban zajlott az edzés, a fiúk megértik a helyzetet és bíznak a megoldásban", fogalmazott Karda.

A klubelnök tagadta azt a sajtóértesülést, hogy a Tatrang elleni bajnokin balhézó Andrei Preda kapus hatalmas prémiummal távozott a klubtól. „Csak annyi fizetést és meccsprémiumot kapott, amennyi a szerződés szerint járt neki. Az Olimpiától senki sem távozik megtömött zsebekkel, csak annyival, amiért megdolgozott", magyarázta.

A klubelnök szót ejtett a szezon utolsó két fordulójának elhalasztása körüli háborúról is. Az Olimpia - és több második osztályú klub - azt szeretné elérni, hogy az időjárási és talajviszonyokra való tekintettel idén már csak az odavágókból hátramaradt három fordulót játsszák le, a visszavágók első két fordulója pedig maradjon - mint ahogy az normálisan lenni szokott - tavaszra. „Mi szeretnénk játszani a pályán és nem sarat dagasztani és rugdosni a labdát össze-vissza. A legtöbb pályán azonban ezt már nem lehet megtenni, olyan rossz állapotban vannak", indokolta a döntést. Jelenleg 6-7 klub van a halasztás pártján, tette hozzá.

Karda hevesen reagált Aures Brasoveanu, a Braila elnökének, egyben a második osztály klubjainak érdekeit védő szövetség vezetőjének a témában Bogdan Andonét és az Olimpiát ért támadásaira is. „Brasoveanu foglalkozzon inkább a klubok érdekeinek védelmével. Ne feledje, hogy az év elején 50.000 eurót ígért a televíziós közvetítési jogokból, erre jó ha 10.000 - 12.000 eurót kap egy-egy klub. Úgyhogy kevesebb vehemenciával beszéljen ő az Olimpiáról és Andonéről", jelentette ki Karda, hozzátéve azt is, Andonénak nem az a dolga, hogy vitákba keveredjen más klub elnökével.

Csütörtök reggel kisorsolták a Román Kupa következő körének párosítását, az előző fordulóban az Olimpiát búcsúsztató Mioveni pedig a Steauát kapta. „Egyrészt sajnálom, hogy nem jutottunk tovább, a szatmári szurkolók megérdemeltek volna egy Steaua elleni meccset. Másrészt viszont arra gondolok, hogy a televíziós közvetítési feltételeknek nem megfelelő stadion miatt valahol másutt kellett volna pályára lépnünk, akárcsak az előző fordulóban a Suceavának a Steaua ellen. Ez pedig komoly többletköltséget jelentett volna", fogalmazott Karda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: