2016-07-20 17:00:43• hírek • Szatmár.ro

Decebal-híd: amikor a dokumentumok eltérnek a valóságtól

Az elmúlt napokban több panasz is érkezett Kereskényi Gábor polgármesterhez a Decebal hídon zajló munka ütemét illetően.

Többen is jelezték: hétfőn és kedden alig volt munkás a hídon, ami már csak amiatt is bosszantó, mert gyakorlatilag nem halad a munka, ami miatt kétsávosra szűkült a forgalom. Szerda délelőtt maga a polgármester is elismerte, hogy nem elégedett a munka ütemével, ezért találkozóra hívta a hídfelújítást végző, zilahi székhelyű Sc Drum Inserv SRL vezetőségét.

A találkozón a több mint 7 millió lej értékű munka elvégzését elnyerő cég munkatársai bemutatták az eddig elvégzett feladatokat, illetve felhívták a figyelmet az általuk tapasztalt problémákra is. Ezek nagy része arról szól, hogy a tervek nem egyeznek meg a valósággal, erre pedig az aszfalt felszedését követően figyeltek fel. A problémák megoldása érdekében ezért a bukaresti SC Pro Cons XII Srl-től, a tervek elkészítőjéhez fordultak segítségért.

Vannak helyek, amelyekről most derült ki, hogy valamikor beton helyett kaviccsal lettek feltöltve, az aszfalt alól előtűnő betonrétegen nagy egyenetlenségek észlelhetők, a felső betonrétegen pedig sok repedés található. Emellett a projektből kimaradt például a kábelek lebontása a villanyoszlopokról, hogy csak pár problémát említsünk.

A munkálatokat végző cég képviselői biztosították a polgármestert, hogy a problémák ellenére tartani tudják a határidőket, azaz szeptember 15-ig befejezik a útburkolat felújítását. Kereskényi pedig kijelentette, a munkálatokat a polgármesteri hivatal emberei folyamatosan monitorizálni fogják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: