2015-04-28 18:23:54• hírek • Kocsis Zoltán

Debrecenben játssza EB-meccseit Székelyföld

Az Oláh Gábor utcai stadion
Az Oláh Gábor utcai stadion

A független labdarúgó-szövetségek szervezete, a CONIFA a hétvégén jelentette be, hogy mégsem Budapest lesz az Európa-bajnokság házigazdája, hanem Debrecen. Számunkra, magyaroknak ez nem csak a házigazda kiléte miatt lehet érdekes, hanem azért is, mert a kilences mezőny tagja fennállása óta először Székelyföld is.

Az eredeti tervek szerint a Skócia és Írország között elterülő, Nagy-Britanniához tartozó kis sziget, Man lett volna a torna házigazdája. Miután ez a terve kútba dőlt, felmerült London, majd Budapest neve is. A magyar fővárosról szóló hírek sokáig ki is tartottak és már biztosnak tűnt a rendezés - amikor aztán a CONIFA bejelentette: Debrecenben, az Oláh Gábor utcai stadionban rendezik meg június 17-21. között a kontinenstornát.

Az eredeti mezőnyhöz képest végül három csapat, Monaco, Frankföld és Hegyi-Karabah visszalépett a szerepléstől, így kissé csonka, kilenc tagú mezőny vág neki az EB-nek. A kilenc együttest három csoportra osztották. Székelyföld az A csoportba kapott besorolást az észak-olaszországi Padánia és a dél-franciaországi Okszitánia mellett. A B csoportban szerepel Nizza, a Roma válogatott és Ellan Vannin (ez a Man-sziget neve az ott őshonos manx-nyelven), míg a C-ben Észak-Ciprus, Abházia és Dél-Oszétia.

A furcsa lebonyolításnak köszönhetően tulajdonképpen csak a három csoportelső és a legjobb csoportmásodik jut be az elődöntőkbe - amely két győztese játssza a döntőt.

Íme a CONIFA Európa-bajnokság teljes programja:
Június 17., szerda:
11.30 - Észak-Ciprus - Dél-Oszétia
15.30 - Nizza - Roma válogatott
18.30 - Székelyföld - Okszitánia
Június 18., csütörtök:
11.30 - Dél-Oszétia - Abházia
15.30 - Okszitánia - Padánia
18.30 - Ellan Vannin - Roma válogatott
Június 19., péntek:
11.30 - Észak-Ciprus - Abházia
15.30 - Nizza - Ellan Vannin
18.30 - Székelyföld - Padánia

Június 20., szombat:
15.30 - 2. legjobb csoportelső - leggyengébb csoportelső
18.30 - legjobb csoportelső - legjobb csoportmásodik
Június 21., vasárnap:
13.00 - kisdöntő
18.00 - Döntő

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: