2011-03-14 11:29:37• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb Fradi-szégyen, ezúttal az Üllői úton

Kiütés lett a tavasz rangadójának kikiáltott Ferencváros - Videoton összecsapás vége magyar labdarúgó élvonalbeli bajnokság, az NB1. 19. fordulójában: Üllői úti győzelmével a székesfehérváriak karnyújtásnyira kerültek a bajnoki címtől, főleg, hogy a Debrecen továbbra is botladozik.

Nem véletlenül várta nagy érdeklődés a Ferencváros és a Videoton közötti bajnokit, hisz a tavaszi eredmények után úgy tűnt: csak a zöld-fehérek tudják tartani a lépést a tabella élén egyre inkább meglépő vendégekkel. Győzelme esetén három pontra közelítette volna meg az FCT a piros-kékeket. A mérkőzésen azonban kiderült, a Ferencváros csak fél óráig, pontosabban az első két gólig tudta tartani a lépést a Videotonnal. Addig a pillanatig akár pechesnek is érezhették magukat a hazai szurkolók, mivel a rendkívül jól megszervezett és átgondolt játékkal előrukkoló Videoton ellen a zöld-fehérek bátran és elszántan kezdtek. Balog buta kezezése után Ranilovic ráadásul védeni tudta Alves tizenegyesét, sőt a duplázásba is belekapott, ám nem tudta megakadályozni, hogy a brazil vezetést szerezzen. Néhány perccel később Schembri egyenlíthetett volna, de szép fejese a kapufát csattant. Egy-egy helyett azonban gyorsan null-kettő lett: egy szögletnél elaludtak a hazai védők, Vasziljevics pedig közelről betalált.

A szünet után aztán hiába támadtak fejetlenül a hazaiak, a Videoton kedvére kontrázhatott, Lencse, Andics és Polonkai góljaikkal pedig kiütötték a magyar rekordbajnokot. Amely az őszi, újpesti 0-6 után most egy újabb csúfos vereségbe szaladt bele. A Nemzeti Sport statisztikái szerint a Ferencváros utoljára 1952-ben szenvedett öt gólos vereséget hazai pályán. A zöld-fehérek tehát az Albert-stadion 1974-es átadása óta nem kaptak ekkor zakót odahaza.


Alves brillírozott az Üllői úton, csúnyán elverték a Fradit fotó: vidi.hu
Alves brillírozott az Üllői úton, csúnyán elverték a Fradit fotó: vidi.hu


Nem megy tavasszal a címvédő Debrecennek, amely három forduló alatt összesen négy pontot szerzett. A hajdúságiak ezúttal a Honvédot fogadták és hiába alakították ki az első helyzeteket, az első gólt nem debreceni, hanem Debreceni szerezte: a vendégek fiatal védőjének ez volt az első élvonalbeli gólja. A Loki a gól után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és a szünet előtti illetve utáni percekben fordított is: a 45. percben előbb Cvitkovics szabadrúgása, a 47. minutumban pedig Salami közeli lövése után került a labda a hálóba. Negyed óráig örülhettek a hazaiak, a 62. percben ugyanis Hajdú lövése Szakályon pattant meg és ismét egál volt az állás. Az utolsó fél órában hiába rohamozott a Debrecen, a kispesti védelem, Kemenes kapus és a kapufa állták a sarat, így az eredmény már nem változott.

Ősi riválisa után vereséget szenvedett az Újpest csapata is, hiába játszott több mint egy félidőt emberelőnyben a Vasas otthonában. Három nappal a 100. születésnapja előtt a Vasas a nyolcadik percbe Rezes révén szerzett vezetést, majd a szünet után emberhátrányban is állta a vendégeik rohamait.

Győzelme után a 43 pontos Videoton kilenc pontra elhúzott a második Ferencvárostól, a 34 egységgel rendelkező zöld-fehéreket a Zalaegerszeg (33.) valamint Debrecen és a Kaposvár (egyaránt 32 pont) követi. A Videoton ezzel közel került a bajnoki címhez, amihez pénteken egy újabb fontos lépést tehet: ekkor ugyanis a Debrecent fogadja.

Eredmények:

MTK - Győr 0-0
Szolnok - Kecskemét 2-1
gólok: Remili (12., 11-es, 26.) - Tököli (59.)

Debrecen - Honvéd 2-2
gólok: Czvitkovicvs (45.), Salami (47.) illetve Debreceni (21.), Szakály (62., ög)

Kaposvár - Siófok 3-0
gólok: Perics (23.), Oláh (35., 11-es), Balázs (85.)

Haladás - Pápa 1-0
gólok: Kenesei (36.)

Zalaegerszeg - Paks 1-0
gól: Horváth (39.)

Ferencváros - Videoton 0-5
gólok: Alves (27.), Vasziljevics (34.), Lencse (52.), Andics (63.), Polonkai (80.)

Vasas - Újpest 1-0
gól: Rezes (8.)

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: