2009-07-03 10:49:41• hírek • Szatmar.ro

Deac-ezüst az Universiadén

Simona Deac a döntőig jutott Belgrádban, ahol nem bírt a lengyel Nelippel.

Nagyszerű eredményt ért el Simoan Deac a Belgrádban zajló 25. nyári Universiadén, mivel bejutott a női párbajtőr döntőjében, ahol a lengyel Eva Nelip állította meg, pedig a szatmári lány közel állt az aranyhoz.

A Szatmárnémeti Sportklub versenyzője az elődöntőben hatalmas csatát vívott az orosz Olga Kocsnyeva ellen és elképzelhető, hogy ezért nem bírta a döntő hajráját. Az orosz lánnyal végig fej-fej mellett haladtak, hol Deac, hol Kocsnyeva vezetett. A hajrában 11-10-es hátrány után az orosz lány már a kezében érezhette minimum az ezüstérmet, mert 14-12-es vezetésre tett szert. Deac ekkor összeszedte magát és egy remek hajrával fordítani tudott és 15-14-re nyert.

A döntőben sokáig a román versenyző irányította az eseményeket, hisz előbb 6-1-re, majd 10-5-re is elhúzott. A végét azonban Eva Nelip bírta jobban, előbb 11-11-re egalizált, majd 13-13 után már nem hibázott és 15-13-as végeredménnyel elhódította az aranyérmet.

„Ez az ezüstérem is nagy fegyvertény, ha az Universiade előtt azt mondják, lesz egy érem, azt válaszoltuk volna, ide vele, ki sem megyünk - nyilatkozta Simona edzője, Csiszár Ferenc. - A döntőben, amíg vezetett, ő akciózott, de utána a lengyel váltott és feljött. 13-13-nál, mikor hátrányba került, kockáztatnia kellett, de ezúttal nem jött be. Ez mindig benne van a pakliban, a párbajtőr a legkiszámíthatatlanabb fegyvernem".

Simona Deac még csak a tavaly „öregedett ki" az ifjúsági korosztályból, és Csiszár szerint a felnőttek között még tapasztalatra van szüksége. „A romániai felnőtt párbajtőrmezőny igen erős, ezért Simonának jobban megy a külföldi versenyeken mint idehaza, ahol jelenleg még nem fér be a legjobb négy közé. De már nagyon ott van ennek a határán".



Csak a döntőben állították meg Deacot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: