2018-07-22 06:35:27• hírek • Bede Emőke

De mi lesz a kóbor kutyákkal?

Nemrégiben ismét asztalhoz ültek a Helyi Tanács tagjai, hogy közel harminc napirendi pontban hozzanak döntést.

A ülés meglepő egyetértésben zajlott, így az előzetesen közölt napirendi pontokat rövid idő alatt szavazták meg a tanácstagok. Az „Egyebek” pont adta lehetőséget kihasználva azonban a tanácsosok több olyan kérdést is feltettek, melyekre Szatmárnémeti menedzsere, Maskulik Csaba adott választ.


Ezen kérdések egyike nem volt más, minthogy mi a helyzet a Decebal híddal és az azon folyó felújítási munkálatokkal. Maskulik elmondta, csütörtökön megtörtént az alap tesztelése, és az eredmények szerint a tömörödés az elvárásoknak megfelelő, így lehet folytatni a munkát. A kivitelező céggel zajló folyamatos a kommunikáció, s eddig nem jelezték, hogy késedelem várható a munkálatok befejezését illetően.


Ugyancsak a tanácsosok kérdeztek rá a városban csatangoló gazdátlan ebek helyzetére is. A városmenedzser rövid felvilágosításában elmondta, immár a második kiírás zajlik, ugyanis az elsőt érdeklődés hiányában sikertelennek könyvelték el. Magyarán szólva egyetlen olyan cég sem jelentkezett, aki elvállalná a kóbor kutyák által okozott probléma kézbevételét és megoldását. Ha a második kiírásra sem jelentkezik senki, akkor akár szükségállapotot is elrendelhetnek, mely lehetőséget ad arra, hogy törvényes kereteken belül orvosolják a helyzetet és „kóborkutyátlanítsák” a várost.


A téma egyébként meglehetősen megosztó a lakosság körében, hiszen míg sokan a nagylábúak védelmében kardoskodnak, addig mások könnyűszerrel rábólintanak az elaltatásra. De talán mégis van egy közös nevező, mellyel mindenki egyet tud érteni. Felelős kutyatartóként (de beszélhetnénk itt a macskaktartókról is) mindenkinek komolyan el kellene gondolkoznia az állat ivartalanításán, megelőzendő ezzel a nemkívánt apróságok érkezése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: