2016-03-18 13:52:36• hírek • Szatmár.ro

Coica megerősítette: egyszerre tartják a város- és megyenapokat

A polgármester szerint költséghatékonysági szempontból lesz idén egyszerre a két népünnepély.

Pataki Csaba szenátor, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke a csütörtök délután megtartott MKT-ülésen jelentette be, hogy amennyiben a Szatmárnémeti Városnapok és a Szatmár Megye Napjait egy időpontban szervezik - egy héttel a választásokat megelőzően -, a szövetség bojkottálni fogja a rendezvényt. „A helyhatósági választások előtti utolsó hétvégén nekünk nem Szatmárnémetiben, egy ilyen olcsó rendezvényen a helyünk. Polgármesterjelöltjeink menjenek el inkább templomba, beszélgessenek el a szavazókkal, térképezzék fel problémáikat, hallgassák meg véleményüket", fejtette ki a távolmaradás okait Pataki.

Pénteken délben egy rendezvényen a Szatmár.ro-nak sikerült megszólaltatnia Dorel Coica polgármestert is, aki elismerte: valóban úgy tervezik, hogy egy időpontban legyen a két népünnepély. "A régi és az új városközponton jól meg tudunk osztozni, a megyenapok házikói a régi főtér körforgalmában lesznek, az új főtéren lesz a nagyszínpad. Közösen alakítjuk majd ki a nagyszínpadon felllépő zenekarok listáját. Így költséghatákonyabb is a rendezvények megszervezése".

A közös ünneplést május 27-29-én tartanák.

Szatmárnémeti polgármestere és a megyei tanács elnöke között sok esetben feszült volt a hangulat, Coica a megyenapokat régebben a városnapok majmolásának nevezte. Sőt, volt olyan is, hogy kilátásba helyezte: a megyenapok megszervezésére nem ad engedélyt a Szatmár Megyei Tanácsnak. "Megyenapok, tartsák valahol a megyében, nem Szatmárnémetiben" - mondta a polgármester. Ehhez képest most úgy tűnik, igen nagy az egyetértés, valószínűleg, mert kampány-szempontból nagy fontossággal bírhat a választásokat megelőző hétvégén megtartott népünnepély.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: