2016-03-30 18:27:05• hírek • Szatmár.ro

De akkor mikor tartják idén a megyenapokat?

Szerdán tartották a megyei tanács márciusi rendes havi ülését.

Tanácsülésre gyűltek össze szerdán 14 órakor a megyei tanácsosok. Meglehetősen kevés napirendi pontban kellett döntést hozniuk, ráadásul egy határozati pont a gyűlés elején le is került a listáról. A tanácsosok megszavazták a költségvetés módosítását, elfogadták a repülőtér felújításának aktualizált műszaki-gazdasági mutatóit, a megyei tanács több alárendelt intézménye esetében pedig tisztségbeli változtatásokat hagytak jóvá.

Az Egyebek napirendi pontban először Adrian Cozma tanácsos hívta fel Adrian Stef figyelmét arra, hogy oda kell figyelni az egészségügyi személyzet elvándorlására és meg kell adni nekik minden járandóságukat, mert az is megtörténhet, hogy a szakszervezetek perbe fogják a megyei tanácsot. Stef megnyugtatta, hogy a most építendő, fiatal orvosoknak szánt ANL lakásokkal sok fiatal szakembert sikerül majd Szatmárnémetibe csábítani. Marcela Papici, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere rövid helyzetjelentéséből kiderült: az utóbbi időben 14 szakemberrel és több mint 120 ápolóval bővült a kórház csapata. Perről pedig szó sincs, hiszen amióta ő a menedzser, folyamatosan egyeztetnek a szakszervezetekkel, amelyekkel a kapcsolat kimondottan jónak mondható.

Panea Alexandru tanácsos a megyenapokkal kapcsolatban vonta kérdőre Stefet. Dorel Coica polgármester ugyanis azt nyilatkozta, hogy idén egyszerre, együtt tartják a megyenapokat és a városnapokat. Panea szerint a megyenapoknak megvan a maga ideje - június 24, Keresztelő Szent János ünnepe, ennek környékén tartották az elmúlt években is a rendezvényt.

Stef válaszában elmondta: az csak egy felmerült lehetőség volt, hogy egyszerre rendezze népünnepélyét a polgármesteri hivatal és a megyei tanács. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a községek polgármesterei hogyan állnak hozzá a dologhoz - a kampányidőszakban, egy héttel a választások előtt valószínűleg lennének, akik lemondanák a részvételt.

„Megyenapokat lehet szervezni polgármesteri hivatalok nélkül is, jönnének résztvevők az egész megyéből. De szerintem a megyenapok egy jó rendezvény, amit nem szabad elrontani. A polgármesteri hivataloknak pedig jelen kell lenniük, nélkülük nem érne semmit az egész. Akkor inkább ragaszkodni kellene a júniusi dátumhoz” - mondta a tanácselnök, aki szerint már 30 közigazgatási egység vezetője mondott véleményt az egy időben tartott megye és városnapról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: