2012-03-16 12:44:36• hírek • Szatmar.ro

Újabb Barcelona – Milan a BL-ben, szerencsés Real

Nem volt szerencséje Pep Guardiolának, a Barcelona trénerének: a katalánok mestere azt nyilatkozta csapata nyolcaddöntőbeli továbbjutása után, hogy legkevésbé a Milannal szeretne találkozni a következő körben. Márpedig az Európai Labdarúgó Szövetség Nyonban található pénteken székházában összesorsolták e két csapatot.

A Barcelona és a Milan közötti erőviszonyokat figyelembe véve persze elsősorban az olaszok érezhetik magukat pecheseknek. Hatványozottan igaz ez, ha vetünk egy szempillantást azokra a csapatokra, akikkel a piros-feketék az utóbbi években az egyenes kieséses szakaszban összefutottak: 2008 óta sorrendben Arsenal, Werder Bremen Manchester United, Tottenham és ismét Arsenal.

Túl sok jóval a statisztika sem biztatja őket: utoljára 2004-ben győzték le a Barcelonát. Az azt követő négy meccsen két döntetlen és két vereség a mérlegük. Az ősszel Barcelonában 2-2 lett a vége, Milánóban viszont a katalánok nyertek 3-2-re.

Lényegesebben jobb viszonyban van Fortuna istenasszonnyal José Mourinho és a Real Madrid. A spanyolok az előző fordulóban se nagyon panaszkodhattak, lévén a CSZKA Moszkvával csaptak össze, most pedig megkapták „minden csapat álmát", a ciprusi APOEL Nicosiát.

Szintén nincs oka panaszra a Bayern Münchennek, amely hatalmas presztízscsatát vívhat majd az idén támadásban rendkívül steril Olympique Marseille-el. A negyedik ágon folytatódhat az angol-portugál csata. Miután az Európa Ligában a Manchester City előbb kiverte a Portót, majd alulmaradt a Sporting Lisszabonnal szemben, most a Chelsea és a Benfica feszülhet egymásnak. A „sasok" a csoportkörben is jártak már Angliában, a Manchester United otthonában 2-2-es döntetlent értek el.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők márc. 27./28. - április 3./4.
APOEL Nicosia - Real Madrid
Olimpique Marseille - Bayern Munchen
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona

Elődöntők párosítása: április 17./18. - 24./25.
Olimpique Marseille/Bayern München - APOEL/Real Madrid
Benfica/Chelsea - Milan/Barcelona

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: