2012-11-01 17:15:39• hírek • Szatmar.ro

Dascalu egy ezüsttel nyitott a kadett ob-én

Ezüstéremmel kezdte szereplését a Szatmárnémeti Sportklub delegációja a csütörtökön Bukarestben megkezdődött kadett (U17-es) országos tőrbajnokságon.

A Sportklub öt versenyzővel képviselteti magát a megmérettetésen, közülük pedig Bogdan Dascalu az, aki felállhatott a dobogó második fokára. Hogy nem rögtön a legtetejére, arról Alexandru Prundeanu tehet: a Steaua versenyzője 15-11-re legyőzte a szatmári fiút a döntőben.

„Meglett az érem, de sajnáljuk, hogy ez végül nem lett arany, ezért van egy kis hiányérzetünk. A juniorok között nemrég jobban szerepeltek a fiúk, pedig ott az idősebb korosztály képviseltette magát. De a vívás már csak ilyen, a papírforma sokszor nem jön be" értékelt File Attila, aki Lengyel Évával és Izsáki Arnolddal készítik fel a fiúkat.

A többiek közül Bodó Benjámin az ötödik, Sebastian Flucus a kilencedik, Iulian Aldea a tizedik, Bartók Alpár pedig a tizenkettedik helyen végzett. Amire pedig File utalt, az az, hogy a szeptemberi U20-as országos bajnokságon az alig 16 éves Flucus aranyat, a 14 éves Bodó pedig bronzot szerzett. Ugyanitt a Flucus, Bodó, Dascalu, File Szabolcs összetételű csapat az első helyen végzett - hasonló helyezésre van esély a pénteki csapatversenyben is.

Szombaton és vasárnap a lányok veszik át az uralmat a páston. Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan és Dan Şuta tanítványai közül Varga Anett, Bujer Regina, Erdei Réka, Alexandra Lazin és Adriana Haidu képviseli majd a szatmári vívósportot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: