2011-03-03 16:42:28• hírek • Szatmar.ro

Dascalu jutott legtovább az Eb.-n

Ezekben a napokban az ausztriai Klagenfurtban rendezik a kadett korosztályú vívók Európa-bajnokságát, Alexandru Ardelean és Bogdan Dascalu személyében pedig a Szatmárnémeti Sportklub két sportolója is tagja a román férfi tőrválogatottnak, a valceai Alexandru Prudeanu és Alexandru Georgescu mellett.

Csütörtökön a férfi egyéni versenyszámára került sor, melyen összesen 85-en álltak pástra. A román delegáció tagjai közül Dascalu szerepelt a legjobban. A szatmári tehetség öt győzelmével feljutott a 64-es főtáblára, ám ott előbb egy izraeli, majd egy német srác is jobbnak bizonyult nála, így ő végül a 22. helyet szerezte meg.

Nem szerepelt ilyen jól Ardelean, aki rendkívül gyenge napot fogott ki: holland ellenfele tíz, zsinórban bevitt tussal zárta a párharcot és 15-2-re nyert. A Sportklub versenyzője így végül a 63. helyen zárt.

„Végül is ez a realitásoknak megfelelő eredmény, ettől nemigen lehetett volna jobbat elérni, tekintve, hogy a fiúk utoljára novemberben vívtak tétversenyen, azóta csak edzések vannak. Ilyen körülmények között a legjobb tizenhatba való jutás nagy bravúr lett volna" -kommentálta a teljesítményt Lengyel Éva edző.

A román csapat másik két tagja közül Prudeanu a 32. helyen végzett, míg Georgescunak a 79. pozíció jutott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: