2013-02-12 19:28:31• hírek • Kocsis Zoltán

Koponyák, csontvázak fogadták a diákokat a Darwin napon

„A tudomány népszerűsítését és a fiatalok érdeklődésének felébresztését" tűzte ki célul a Darwin Nap, fogalmazta meg az esemény egyik főszervezője, Sike Tamás. Az Erdélyi Kárpát Egyesület, az E-Consult Egyesület és a Kolozsvári Állattani Múzeum közreműködésével immár ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt az evolúció elméletének megalkotója, Charles Darwin születésének napján.

A Szatmár Megyei Múzeum épületében koponyák és csontvázak fogadták a diákokat. Megtekinthették a barna és a barlangi medve koponyáját, a fésűkagyló fosszíliáit vagy éppen a összehasonlíthatták a homo sapiens és a csimpánz koponyacsontját. Az információs táblákon megismerkedhettek Darwin életével, az evolúció elméletével, annak bizonyítékaival és tévhiteivel.

Asztalos Ciprian 11.00 órai kezdettel az ember kialakulásáról, az evolúciós folyamatokról tartott előadást a román tannyelvű iskolák diákjainak, majd déltől Horváth Róbert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Természetvédelmi és Kulturális Értékőrző Alapítvány részéről a természetvédelmi területekről beszélt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Hám János Romai Katolikus Iskolaközpont diákjainak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: