2013-11-12 12:36:01• hírek • Kocsis Zoltán

Darabokra vágják a régieket, tavasszal jönnek az újak

Egy négyzetméter terület napi bérleti díja 1,4 lejbe kerül, emellett további 1,5 lejt kell fizetni azokon a napokon, amikor a bérlő használja is a felületet.

Még az idén új aszfaltréteg kerül Szatmárnémetiben a Kispiac talajára. Az évtizedek óta esedékes munkálatok elkezdésének két feltétele van: a megfelelő időjárás és a szintén évtizedes, rozsdaette asztalok elbontása.

Az első feltételt, mint tudjuk, nem lehet befolyásolni. A második megvalósítása érdekében viszont már hétfőn elkezdték a munkát a közterület-fenntartó szolgálat munkatársai. A piac a flex és a légkalapács hangjától hangos, sokan nem tudják mire vélni a hangzavart.

Cristian Bozai Voda, a szolgálat vezetője érdeklődésünkre elmondta, a rozsdaette asztalok helyére új, üvegszálból készült standok kerülnek. Tavasszal. „Október, november, december hónapokra egyetlen stand sincs lefoglalva. A téli hónapokban a piac közepén húzódó betonasztalok elegendőek, hisz ilyenkor kevesebb árus van kint a piacon. Tavasszal pedig jönnek majd az új asztalok", magyarázza az igazgató.

Az új standok felülete összesen 30 négyzetméter, ami nagyjából megegyezik a régiekével. Hogy a beruházás mennyibe kerül, azt Bozai Voda nem tudta megmondani, mivel az aszfaltozást a polgármesteri hivatal fizeti, az új asztalokra pedig a következő évi költségvetésben különítik majd el a pénzt, aztán közbeszerzési licit következik...

Nem ez az egyetlen beruházás, amelyet az elmúlt hetekben végrehajtottak a Kispiacon: október 29-én adták át az új, kibővített, légkondicionáló-berendezéssel felszerelt tejcsarnokot. Ez 70.000 lejébe került a polgármesteri hivatal égisze alatt működő közterület-fenntartó szolgálatnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: