2017-02-23 18:09:14• hírek • Szatmár.ro

Daniel Prodan nevét veszi fel az Olimpia Stadion

A csütörtöki tanácsülésen a tanácsosok egyöntetűen megszavazták a névadást.

A februári rendes havi tanácsülésen szerepelt a PSD-frakció kezdeményezése, mely szerint a szatmárnémeti Olimpia Stadion vegye fel a nemrég elhunyt szatmári labdarúgó, Daniel "Didi" Prodan nevét. A tanácsosok egyhangúlag megszavazták a tervezetet, így a stadion a határozat szerint az Arenei utcai stadiont "Olimpia - Daniel Prodan" névre keresztelik.

Prodan a román labdarúgó válogatott egykori középső védője, Szatmárnémeti legeredményesebb focistája volt - 2016 novemberében, mindössze 44 évesen hunyt el.

Daniel Claudiu Prodan 1972-ben született és húsz évesen került az Olimpiától a Steauához. A román rekordbajnoktól 1996 januárjában került a spanyol sztárcsapathoz, az Atlético Madridhoz, majd másfél év múlva, 1998 nyarán a skót sztárgárdához, a Glasgow Rangershez igazolt. Itt azonban olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy két év alatt nem is lépett pályára a „protestánsoknál". Felépülése után hazatért a Steauához, de sérülései rendre hátráltatták. Játszott a bukaresti Rocarban és a Nationalban, majd 30 évesen ismét belevágott a légiós életbe és 2002 tavaszát az olasz élvonalbeli Messinában töltötte.

Didi, ahogy a barátai szólították, ötször nyert román bajnokságot, kétszer Román Kupát és Román Szuperkupát, valamint két skót bajnokságot, két Skót Kupát és egy Skót Ligakupát. A román válogatottban 54 alkalommal lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett. Ott volt az 1994-es amerikai világbajnokságon, valamint az 1996-os angliai Európa-bajnokságon: előbbin a válogatott mind az öt meccsén, utóbbin két találkozón lépett pályára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: