2012-12-23 18:51:07• hírek • Kocsis Zoltán

Dániába is várják a szatmári eperszedőket

Nem csak Spanyolországba, de már Dániába is várják a szatmári eperszedőket! Ez derül ki legalábbis a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legutóbbi jelentéséből. A meleget kedvelőket azért megnyugtathatjuk: az Ibériai félszigeten még mindig több eperszedőre van szükség, mint a Skandináv félsziget déli részén.

Az Ügynökség jelentése szerint ugyanis Spanyolországba 1200 személyt alkalmaznának eperszedésre, szemben Dániával, ahol „csak" hatvan személyre lenne szükség. Ők az eper mellett málnát is szedhetnek, míg további száz személy jelentkezhet borsót szedni, szintén Dániába. Egy másik skandináv ország, Norvégia tíz autószerelőt és ugyanannyi programozót, öt (vasút, országút és hidak szakterülettel rendelkező) mérnököt valamint két, szarvasmarhákkal és sertésekkel foglalkozó farmert alkalmazna. Szlovákiában tíz asztalosnak biztosítanának munkát.

Ami a Szatmár megyei betöltetlen munkahelyeket illeti, 186-ból mindössze egy nem a megyeszékhelyhez köthető - Avasfelsőfaluban egy adminisztrátort keresnek. A legtöbb munkaerőre a textiliparban lenne szükség (146), de keresnek tíz cipészt, 3-3 biztonsági őrt, teherautó sofőrt és mérnököt továbbá eladót, szakácsot, esztergályost, eladási ügynököt, hegesztőt, programozót, minőségellenőrt, főkönyvelőt.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen, a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: