2015-09-08 10:48:45• hírek • MTI

Dánia: Ne gyertek!

A dán kormány a potenciális bevándorlók elriasztását célzó hirdetéseket tett közzé libanoni lapokban - jelentette hétfőn a BBC brit közszolgálati rádió.

A hirdetés szerint "Dánia a menekültekre vonatkozó szabályok szigorításáról döntött". A dán parlament nemrég olyan törvényt hozott, amelynek értelmében a menekültek juttatásait egyes esetekben a felére csökkentik.

Dániába az elmúlt két napon migránsok érkeztek a déli határon át. Többségük azt mondja, hogy Svédországba akar menni. A Koppenhágába vezető főúton emberek tucatjai gyalogolnak - jelentette a helyi sajtó.

Az országot kormányzó Venstre Párt bevándorlás-ellenes programmal jutott hatalomra júniusban, és a hasonló álláspontot képviselő Dán Néppárt (DPP) támogatását is élvezi, amely nagyon megerősödött az idén, megszerezve a szavazatok 20 százalékát. A párt befolyásának következtében Dánia az egyik legszigorúbb bevándorlási politikát követi az Európai Unióban.

A juttatások korlátozásán felül a libanoni hirdetés azt is hangsúlyozza, hogy gyorsan haza kell térniük Dániából azoknak, akiknek a menedékkérelmét elutasították.

A DPP azt szeretné, ha Dánia kilépne a schengeni övezetből, és a határellenőrzés szigorítása az egyik fő programpontja. Dánia nem fogadja el a menedékkérők szétosztását célzó elképzeléseket.

A skandináv országban a lakosság 12 százalékát teszik ki az első és második generációs bevándorlók. Az egyedülálló menedékkérők bruttó közel ezer eurónak megfelelő dán koronát kapnak havonta, ami a fele a július előtti összegnek.

A hirdetésekkel megcélzott Libanonban több mint egymillió szíriai menekült zsúfolódott össze.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: