2012-05-27 19:22:45• hírek • Szatmar.ro

Danciulescu büntetőjével nyert a Dinamo az Olimpia ellen

Rég látott nyüzsgés és érdeklődés előzte meg a Dinamo vasárnapi vendégjátékát Szatmárnémetiben. Érthető, hisz a „piros kutyák" legutóbb nyolc éve jártak a Szamos parti városban, akkor büntetőrúgások után jutottak túl a másodosztályú Olimpián.

Noha ezúttal csak barátságos mérkőzés volt, mégis közel tízezren voltak kíváncsiak az összecsapásra. Legtöbbnek valószínűleg csalódást okozott, hogy a szerdán a Román Kupát megnyerő csapatból csak Ionel Danciulescu és a kapus Cristian Balgradean jött el Szatmárnémetibe. A kezdőben ott volt továbbá a klub egyik legendája, a futballcsukát a tavaly szögre akasztó Florentin Petre is. A keret nagy részét a második számú csapat játékosai alkották, köztük az egykor a Somesulban is játszó Raul Crisan. A kispadon sem Daroi Bonetti, hanem a Dinamo II mestere, Ion Marin foglalt helyet.

Az első félidőben az Olimpia volt veszélyesebb, ám Villand Róbert előbb lábbal, majd fejjel célzott kicsit pontatlanul. Követte példáját Zsiga Ervin is, akinek lövése után alig kerülte el a labda a kaput. A 40. percben aztán a vendégek váratlanul megszerezték a vezetést: Heil szabálytalankodott Danciuelescu ellen a tizenhatoson belül, a veterán csatár pedig nem hibázta el a büntetőt.

A második félidő sok cserét és kevés helyzetet hozott. Ennek ellenére a becsületesen hajtó Olimpia előtt megadatott az egyenlítés lehetősége, ám a Feier buktatásáért megítélt büntetőt Marinas kapu fölé rúgta a 87. percben.

Nem mehetünk el szó nélkül a mellett a felháborító dolog mellett, hogy az Olimpia vezetőinek kérése ellenére a mérkőzést az egyik pártszövetség kampányeseményként kezelte. Noha az Olimpia vezetősége már négy hónapja tárgyalt a Dinamo vezetőivel, az illető pártszövetség teljesen alaptalanul és érdemtelenül sajátította ki a szervezés érdemeit. Idegen tollakkal ékeskedni - megszokhattuk már, mégis gusztustalanság.

Szatmárnémeti Olimpia-Dinamo 0-1
gól: Dănciulescu (40., 11-es)

Az Olimpia összeállítása: Suta - Mos, F. Muresan, Heil, Homorozan, Botos, Gavrilescu, Prodan, Villand, Feier, Zsiga. Játszott még: Görbe, Coman, Jakkel, Sabău, Glodean, M. Muresan, Marian Pop, Mihai Pop, Danila, Marinas, Hanus.
A Dinamo összeállítása: Balgradean - Cazacu, Nitu, R. Crisan, Burnea, Udrea, Bucsa, Petre, Beresoae, Balan, Dănciulescu. Játszott még: Manyur, Stanca, Ionită, Topor, Descultu, Marmaneanu, Truta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: