2010-11-13 15:25:01• hírek • Tóth Klarissz

Dance Aerobic a PrimaGymnél

A tél közeledtével, a testüket rendszeresen edzésben tartók arra kényszerülnek, hogy a szabadban történő kocogás, bicajozás vagy egyéb mozgásforma helyett, zárt helyiségben tartsák jó kondiban magukat.

Az otthoni környezetben, egymagunk végzett gyakorlatok egyrészt unalmasak, másrészt könnyen ellustulunk és egy idő után feladjuk. Azok, akik kellemes környezetre, barátságos hangulatra és színvonalas edzésformára vágynak, mindezt egy helyen is megtalálják, a PrimagGym aerobic, cycling & fitnesz centerben, ahol az egészséges életforma hívei számtalan egyéniségüknek megfelelő mozgásforma közül választhatnak. Az, hogy kinek, melyik módszer válik be, nemcsak alkat-, de személyiségfüggő is. A tánc szerelmeseinek ajánljuk a Dance (tánc) aerobicot.

Három az egyben: hatékony alakformálás, tánc és dinamikus zene

Az aerobic olyan zenére végzett, kisebb ugrások és szökkenések jól koreografált ötvözete, ami elegendő ahhoz, hogy alaposan megmozgasson anélkül, hogy testünket drasztikus erőfeszítésnek tennénk ki. Tulajdonképpen egy intenzív tüdőkapacitást növelő, aerob mozgásforma. A legtöbben számtalan aerobic formát kipróbáltak, melyek egy idő után egyhangúvá és kiszámíthatóvá válnak. A Dance aerobic során azonban remekül ötvözheted a kellemest a hasznossal, ugyanis olyan elemeket társít ami zsírt éget, izmot modellál és nyújt is egyben (stretching), mivel az izmok lazaságának fokozását nyújtással lehet elérni. A Dance aerobic koreográfia lépései disco, jazz, balet, hip-hop, mambo, salsa, merengue, rock and roll, cha-cha-cha és funky elemeket is tartalmaznak. Ezáltal az egész testet átmozgatja, miközben végig az az érzésed, mintha egy remek táncos házibulin lennél. Ehhez a táncoz nincs szükség partnerre és bármelyik korosztálynak ajánlott.


Önbizalom növelés, kecses mozgás, alakformálás és vidám hangulat

Önbizalomnövelés, kecses mozgás, alakformálás és vidám hangulat


A kezdetekben elsősorban azokat a nőket vonzotta, akik súlyfölösleggel küszködtek, napjainkban egyre több férfi is szívesen választja ezt a mozgásformát. A Dance aerobic során fontos szerepe van a zenének, ami egy időben serkent és motivál. Jó, ritmikus zenére minden könnyebben megy: a munka, a takarítás és a mozgás is. Az óra 5-10 percnyi bemelegítéssel, stretchingel kezdődik, amit 30 perc intenzív táncos koreográfia követ, végül stretchingel és lazítással zárul. A zene dinamikus ritmusa elfeledteti a gyakorlatok közben kifejtett erőfeszítést, így cseppen sem tűnik megerőltetőnek, sőt a fáradságot is elűzi. A rock és dance ritmusok ötvözete tökéletesen illeszkedik a Dance aerobichoz.




A rendszeresen gyakorlók elég magabiztosan elsajátították a koreográfiát, de aki ezidáig még nem próbálta, annak sem kell eltántorodnia. A tánctudás nem feltétel, mivel minden órán változatos, újabb koreográfiát sajátítanak el a résztvevők, így bármikor lehet csatlakozni. Nincsenek kötött szabályok, a koreográfiába mindenki beleviheti egyéni stílusát. Ilyés Ilona (Baby) személyi edző a garancia arra, hogy az „esetlenebbek" is könnyen felveszik a ritmust. Nem kell hozzá más, mint dinamikus zene, vidám hangulat, így veszi kezdetét a szellemi lazítás és a speciális testedző módszer. A Dance aerobic célja a zsírégetés, szálkásítás és az általános fizikai kondíció jobbá tétele, az állóképesség javítása. Jótékony hatással van a tüdő- és szívműködésre, javítja a vérkeringést, stresszoldó és közérzetjavító hatású, táncolva formálja a testalkatot, a testen kívül a lelket is felpezsdíti.




Mi szükséges ahhoz, hogy részese légy? Mindössze kellő elszántság és akarat, hogy eddigi helytelen életmódodon változtass. A kívánt eredmény egészen biztosan nem fog elmaradni, ha betartod a heti edzések számát, azok intenzitását és időtartamát. Extrém megterhelés nélkül a Dance aerobicot bárki elsajátíthatja. Mindazoknak ajánlott, akik drasztikus módszer nélkül akarnak fogyni és imádnak táncolni. Amennyiben egy kellemes kikapcsolódást garantáló edzésformát keresel, és táncolva szeretnél leadni néhány kilót, ráadásul mindezt élvezettel akarod véghezvinni, akkor a PrimaGym Dance aerobic óráin a helyed.






Táncold le a fölösleges kilóidat, kapcsolódj ki és érezd jól magad


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: